- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vašington vrši pritisak na Atinu da preda sisteme S-300 Kijevu

© Ruptly . Vladislav BelogrudProtivraketni sistemi S-300PS na poligonu u Astrahanskoj oblasti Rusije
Protivraketni sistemi S-300PS na poligonu u Astrahanskoj oblasti Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Pratite nas
Posle odbijanja Turske da Ukrajini preda ruske protivraketne sisteme S-400 Vašington vrši pritisak na Atinu da Kijevu preda sisteme S-300, piše turski list „Star“ pozivajući se na svoje izvore.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema navodima lista, „Amerikanci pritiskaju Grčku da pruži vojnu pomoć Kijevu i da u Ukrajinu pošalje protivraketne sisteme S-300 koje poseduju grčke oružane snage“.
„Grčka strana tvrdi da je već pomogla Ukrajini u granicama svojih mogućnosti. Prema informacijama iz grčkih medija, to je jedna od retkih zemalja NATO-a koja ima ruske sisteme naoružanja, ali se na Grčku vrši pritisak da preda S-300 Ukrajincima. Osnovni razlog zbog kog SAD i Ukrajina traže rusko oružje jeste u njegovoj sposobnosti da se momentalno integriše u ukrajinski arsenal i da otkriva veliki broj ciljeva“, piše list.
Portparol Vlade Grčke Janis Ikonomu je ranije saopštio da Atina ne namerava da šalje Ukrajine protivraketne sisteme S-300 ruske proizvodnje ili bilo koje drugo naoružanje.
Agencija Rojters je, pozivajući se na izvore, prenela da SAD traže od Turske da sisteme S-400 koje je nabavila od Rusije predaju ukrajinskoj vojsci.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da je ta tema zatvorena i da su kompleksi S-400 tursko vlasništvo.
Američke vlasti sada po celom svetu traže protivraketne komplekse ruske ili sovjetske proizvodnje koje bi Ukrajina mogla da upotrebi protiv ruske avijacije.
Helikopteri Mi-17V5  - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
RUSIJA
UŽIVO Ruska vojska oborila tri ukrajinska helikoptera, dva aviona i dva drona "Bajraktar"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala