- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski vojnici ispričali zašto su položili oružje / video /

© AP Photo / Nariman El-MoftyUkrajinski vojnici u blizini Lavova
Ukrajinski vojnici u blizini Lavova - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Pratite nas
Ukrajinski vojnik je na video-snimku koji je objavilo Ministarstvo odbrane Rusije ispričao je kako se predao ruskim vojnicima pošto nije želeo da ratuje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Prvog marta bio sam mobilisan s posla zbog ratnog stanja. Na poslu su mi pretili – ili ćeš ići da ratuješ, ili ćeš ostati bez posla. Ja nisam vojnik, nisam želeo da ratujem, zato sam se predao“, rekao je vojnik Teritorijalne odbrane Ukrajine Andrej Saronjuk.
Drugi ukrajinski vojnik koji se predao Dmitrij Prudeus govorio je o nekvalitetnim britanskim minobacačima NLAW i američkim protivtenkovskim raketnim sistemima „Džavelin“.
„Oni su uglavnom svi zastareli. Akumulatori su izašli iz stroja. Imali smo samo teorijsku obuku, nikakve prakse nije bilo, prosto su nam to davali u ruke, to je sve. Drži, nanišani. Ionako je sve ležalo bez vlasnika, jer ništa nije radilo“, naveo je Prudeus.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala