- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Moskvi uhapšeni neonacisti koji su spremali terorističke napade na Dan pobede

© Sputnik / Evgeniя NovoženinaMoskva, Kremlj
Moskva, Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti i Ministarstvo unutrašnjih poslova u Moskvi uhapsili su sledbenike neonacističke grupe „Manijaci Kulta Ubistva“ (M.K.U.), koji su planirali da izvrše terorističke akte i masovna ubistva na teritoriji Rusije na Dan pobede, saoštila je FSB Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Pripadnici FSB i MUP-a Rusije u Moskvi uhapsili su sledbenike neonacističke grupe ‘Manijaci Kulta Ubistva’ (M.K.U.) u pokušaju da žive spale beskućnike uz pomoć Molotovljevih koktela“, saopšteno je iz FSB.
Prema podacima FSB, „mladi ljudi realizovali su zadatak lidera M.K.U, Ukrajinca Jegora Krasnova, da izvrše terorističke akte i masovna ubistva na teritoriji Rusije na Dan pobede, 9. maja“.

„Učesnici grupe planirali su da video snimak zločina distribuiraju na internetu kako bi zastrašili stanovništvo i privukli nove pristalice u organizaciju. Osim toga, radikali su povezani sa serijom napada na migrante uz korišćenje hladnog oružja i posebnih sredstava“, dodali su iz specijalne službe.

Prema podacima snaga bezbednosti, Jegor Krasnov je pod nadzorom specijalnih službi Ukrajine, čiji je cilj postepeno uključivanje mladih u terorističke i ekstremističke aktivnosti, širenje neonacističke ideologije, kao i destabilizacija rada ruskih vlasti vršenjem terorističkih aktova i zločina.
FSB je krajem marta saopštila da je u 23 regiona u Rusiji uhapšeno 60 pristalica M.K.U. Vođa grupe je u odsustvu uhapšen od strane Basmanskog suda pod optužbom da je ubio dve ili više osoba.
Pogled na zidine moskovskog Kremlja - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Kremlj: Neonacisti dižu glavu u evropskim zemljama
Učesnici marša tokom obeležavanja godišnjice osnivanja SS divizije Galicija u Lavovu - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Ukrajinski neonacisti obećali rat u Moskvi /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala