- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Berlinu sprečen pokušaj terorističkog napada na ruske novinare

CC0 / / Nemačko policijsko vozilo
Nemačko policijsko vozilo - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Pratite nas
U Berlinu je sprečen pokušaj terorističkog napada na ruske novinare i članove njihovih porodica, saopštila je Ambasada Rusije u Nemačkoj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Stručnjaci za uklanjanje eksploziva su potvrdili da je predmet u udubljenju kuće u kojoj žive ruski novinari u Berlinu najverovatnije eksplozivna naprava, navedeno je u saopštenju.
Sumnjivi predmet koji je bio sakriven u jednom od udubljenja u zidu objekta, sastojao se od velikog kanistra napunjenog tečnošću, za koji su lepljivom trakom bile zakačene plastična flaša i plinska boca povezane žicama.
Ambasada Rusije je uputila notu Ministarstvu inostranih poslova Nemačke sa zahtevom da sprovede istragu o ovom pokušaju terorističkog napada i u kontaktu je s policijom, koja vodi istragu o ovom slučaju.
„Istraga je u toku, angažovani su Generalno tužilaštvo Berlina i Odeljenje za državnu bezbednost“, izjavio je za Sputnjik predstavnik policije koji nije mogao da potvrdi da li je reč o terorističkom napadu.
Pres-služba berlinske policije je potvrdila da u ovom trenutku istražitelji utvrđuju dokaze koji su prikupljeni na licu mesta, kao i nivo opasnosti koji je predstavljala pronađena naprava.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
RUSIJA
Moskva: Napad na ruske novinare u Berlinu posledica zapadne hajke na ruske medije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala