- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Soroševo čedo“, poziv na dvoboj... Skandal na turskoj političkoj sceni

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Tunisa
Zastava Tunisa - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Pratite nas
Skandal između lidera turske „Partija pobede“ Umita Ozdaga i ministra unutrašnjih poslova Turske Sulejmana Sojlua, postao je jedna od najaktuelnijih tema u medijima i na društvenim mrežama zemlje, jer je, prema navodima, Ozdag izazvao turskog ministra na dvoboj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Šta je prethodilo sukobu

Kako je objavio portal Sondakika.com, ministar Sojlu je ranije u emisiji uživo izjavio da je Ozdag – „Soroševo čedo“.
„Uopšte ga ne smatram ljudskim bićem. On je za mene niži i od životinje. On je Soroševo čedo, povezan sa obaveštajnom službom“, preneo je portal reči ministra.
Turski političar Umit Ozdag koji je na početku napustio „Partiju nacionalističkog pokreta (PND), a kasnije i „Dobru partiju“ i na kraju oformio sopstvenu stranku „Partija pobede“, nazvao je događaj „ličnim sukobom“ i izazvao ministra na dvoboj.
„Ovo više nije politički sukob. Pretvorio se u nešto lično. Nije prvi put da me je Sulejman uvredio. Ranije sam ga tužio sudu. Bez obzira na veoma oštre izjave, sud je odbio da pokrene krivični postupak. Da sam ja dao slične izjave, sad bih bio u zatvoru“, rekao je političar.

Poziv na dvoboj

Kasnije je lider „Partije pobede“ izazvao ministra unutrašnjih poslova, objavivši na društvenoj mreži, da ga čeka ispred zgrade MUP-a u petak u 11.00 časova po lokalnom vremenu.
„Sulejmane, biću sam i bez oružja ispred Ministarstva unutrašnjih poslova sutra u 11.00 časova“, napisao je Ozdag.
Političar je u navedeno vreme došao ispred zgrade MUP-a, a dočekali su ga predstavnici brojnih medija. Među članovima partije i organa reda počela je tuča, a Sojlu se nije odazvao na poziv Ozdaga.

Pažnja, provokacija

Vladajuća partija saopštila je da potpuno podržava ministra unutrašnjih poslova Sulejmana Sojlua, okarakterisavši ono što se dogodilo kao klevetu i provokaciju.
„Namerna politika napetosti i klevetnička kampanja protiv državnih institucija, našeg ministra unutrašnjih poslova i našeg MUP-a su javne provokacije. Vladajuća partija nije dopuštala ove provokacije do sada, neće ih dopustiti ni ubuduće“, napisao je na „Tviteru“ predstavnik vladajuće partije Omek Čelik.
Opozicija se još nije izjasnila povodom sukoba, ali je objavila svoj komentar na Tviteru.
Egipatska pijaca u starom delu Istanbula - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
EKONOMIJA
Visoka inflacija u Turskoj: 40 odsto građana na minimalcu, preti krah turističke sezone
Avion „Turkiš erlajnsa“ „boing 777-300“ - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
RUSIJA
Turska osniva aviokompaniju za prevoz turista iz Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala