- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tragičan bilans eksplozije u hotelu u centru Havane: Najmanje 32 mrtvih /video/

© AP Photo / Ramon EspinosaEksplozija u hotelu Saratoga u centru Havane
Eksplozija u hotelu Saratoga u centru Havane - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Pratite nas
Najmanje 32 osobe su poginule u snažnoj eksploziji u hotelu „Saratoga“ u centru Havane, 19 se vodi kao nestalo, a povređeno je više od 70 ljudi, javila je kubanska državna televizija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kubanski zvaničnici saopštili su da prvi rezultati istrage pokazuju da je uzrok jučerašnje eksplozije curenje gasa.
Predsednik Kube Migel Dias Kanel u televizijskom obraćanju sa lica mesta rekao je da sve ukazuje da je eksplozija bila nesrećni slučaj.
Istakao je da eksploziju nije izazvala bomba i da nema pokazatelja da se radi o terorističkom napadu, a nakon povratka sa mesta eksplozije i kratke posete dvema bolnicama u kojima se leče povređeni, incident je nazvao „nesrećom za žaljenje“.
Jučerašnja eksplozija se dogodila u blizini škole sa više od 300 učenika, saopštile su zdravstvene vlasti, a najmanje 15 dece je povređeno u njoj, saopštilo je ministarstvo zdravlja, dok je jedno dete preminulo.
Kubanski ministar turizma Huan Karlos Garsija saopštio je da u eksploziji, prema prvim izveštajima, nema poginulih niti povređenih stranih državljana.
Hotel je, inače, bio zatvoren i samo su radnici koji su radili na njegovoj obnovi bili unutra u vreme eksplozije, izjavio je Roberto Enrike Kalsadilja, predstavnik vojne kompanije koja upravlja mnogim hotelima u zemlji, preneo je RTS.
U intervjuu za državnu televiziju, Kalsadilja je rekao da je hotel sa 96 soba trebalo da bude ponovo otvoren u narednih nekoliko dana i da su radnici obavljali poslednje pripreme. On je, takođe, rekao da je uzrok eksplozije curenje gasa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala