- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Roman Abramovič prodao Čelsi za 4.970.000.000 evra

© AP Photo / Sang TanRoman Abramovič je poznat kao neo neko ko voli raskošna slavlja.
Roman Abramovič je poznat kao neo neko ko voli raskošna slavlja. - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Pratite nas
Ruski milijarder Roman Abramovič prodao je Fudbalski klub Čelsi za četiri milijarde i 970 hiljada evra, saopšteno je iz Londona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Čelsi je prodat vlasničkoj grupi koju predvode Amerikanac Tod Boli, Klirlejk Kapital, Mark Bolter i Hansjorg Vajs.
„Od ukupne investicije koja je napravljena, 2,9 milijardi evra biće primenjeno za kupovinu akcija u klubu i taj prihod će biti deponovan na zamrznuti bankovni račun u Velikoj Britaniji sa namerom da se donira 100% u dobrotvorne svrhe“, naveli su iz Čelsija.
Zahtev da se novac donira u dobrotvorne svrhe bio je lično od strane ruskog oligarha.
„Biće potrebno odobrenje vlade Ujedinjenog Kraljevstva da bi se prihod prebacio sa zamrznutog bankovnog računa u UK“, navode u saopštenju.

„Pored toga, novi vlasnici će uložiti oko dve milijardi funti u dalju investiciju u korist Čelsija. Ovo uključuje ulaganja u Stamford Bridge, Akademiju, Ženski tim i Kingsmedov i kontinuirano finansiranje Fondacije Čelsija“, dodaje se.
Tod Boli, američki biznismen koji predvodi grupu vlasnika, jedan je od suvlasnika Los Anđeles Lejkersa (košarka) i Los Anđeles Dodžersa (bejzbol).

„Očekuje se da će prodaja biti završena krajem maja uz sva neophodna regulatorna odobrenja. Više detalja biće saopšteno tada“, navodi se u zaključku.
Abramovič je bio primoran da proda klub zbog sankcija koje mu je uvela vlada Ujedinjenog Kraljevstva, nakon što je Rusija pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.
Saopštenje Romana Abramoviča povodom prodaje Čelsija
Operacija „Oskar“ – pucanj u prazno Zapada koji ne razume Rusiju
Vlasti ostrva Džerzi zamrznule imovinu Abramoviča u vrednosti od sedam milijardi dolara?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala