- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đokovića čeka „pakao“ u Magičnoj kutiji – sudar dve generacije

© AFP 2023 / MARTIN BUREAUNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković i Karlos Alkaras sastaju se u polufinalu Mastersa u Madridu, u čuvenoj Magičnoj kutiji, u subotu u 16 časova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pred nama je prvi susret najboljeg tenisera sveta i potencijalno najboljeg u jednog trenutku, te svi sa velikim iskušenjem očekuju sudar dve generacije.
Šesnaest godina razlika je između Đokovića (1987) i Alkarasa (2003), i po svemu što smo videli od mladog Španca, biće pravi naslednik trojice najvećih u istoriji.
Ipak, Novak ne planira još da se povlači i sve dok je na ATP turu biće u vrhu svetskog tenisa i samim tim veliki rival talentovanom Špancu koji je već došao do devetog mesta na svetu.
Alkaras je sezonu započeo kao 32. teniser sveta, u ovo vreme pre godinu dana bio je van najboljih 100 i to dovoljno govori o tome u kakvoj se formi nalazi.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
SPORT
Alkaras srušio Nadala i zakazao blokbaster sa Đokovićem!
Mladi Španac je u četvrtfinalu eliminisao sunarodnika Rafaela Nadala, a novinar ga je posle meča pitao da li sada razmišlja u smeru: „Ako mogu da pobedim Nadala, onda mogu da pobedim i Đokovića?“.
„Naravno, naravno. Fokusiran sam na sutra i poslaću poruku Nalbandijanu da ga pitam kako je to uspeo. Bilo kako bilo, boriću se, pa ćemo videti šta će biti sutra“, uz smeh je prokomentarisao Alkaras.
Alkaras je podsećanjem na uspeh Nalbandijana mislio na Masters u Madridu 2008. godine, kada je čuveni Argentinac postao prvi teniser u istoriji koji je na istom turniru pobedio Nadala, Đokovića, ali i Federera.
Ako je neko trenutno sposoban da pobedi obojicu velikana, Đokovića i Nadala, u dva dana, to je onda ovaj čudesni mladić koji svojim atraktivnim tenisom oduševljava svet.
Ali, da ga ne hvalimo mnogo, na drugoj strani mreže biće čovek koji i te kako zna da igra protiv mladih „lavova“ i forma koju je pokazao u četvrtfinalu protiv Hurkača govori nam da ćemo gledati spektakularan tenis.
Đoković je protiv Poljaka odigrao najbolji tenis u ovoj sezoni i nadamo se da će isti, ali i bolji nivo pokazati protiv Alkarasa.
Kladionice su 50:50, neke blago favorizuju Đokovića, neke Alkarasa, što dovoljno govori o formi u kojoj se nalazi mladi Španac.
Nema sumnje da će Novaka u Magičnoj kutiji čekati pakao, atmosfera u kojoj će nekoliko hiljada ljudi gromoglasno navijati za novog miljenika.
I to je sasvim normalno, i ako nekome to odgovara, onda je to Novak Đoković koji upravo u takvim ambijentima izvlači ono najbolje iz sebe.
Kraj za Rubljova, Cicipas u polufinalu Madrida
„Ako možeš da pobediš Nadala, zašto ne bi mogao i Đokovića?“
Rim: Nadal nije izbegao Đokovića, ali jeste Alkarasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala