- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane RF: „Iskanderima“ uništeno oružje i tehnika iz SAD i drugih zapadnih zemalja

© UPSI MO RFRuski sistem "Iskander"
Ruski sistem Iskander - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Pratite nas
Ruska vojska je raketama „Iskander“ uništila je na teritoriji Ukrajine lokacije na kojima su bile koncentrisane značajne količine naoružanja i tehnike koje su Kijevu dostavile Sjedinjene Američke Države, rekao je na brifingu za novinare predstavnik ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Operativno-taktičkim raketnim sistemima ‘Iskander’ oko železničkih stanica Krasnograd i Karlovka u Harkovskoj oblasti uništene su značajne količine naoružanja i vojne tehnike koji su stigli iz SAD i zapadnih zemalja, kao i jedinica 58. motorizvane brigade ukrajinske vojske“, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, uništeno je ukupno 26 vojnih objekata a kao rezultat udara ruske vojske poginulo je 210 ukrajinskih ekstremista.
Ruska avijacija je visokopreciznim raketama uništila 42 lokacije na kojima je bila vojna tehnika i živa sila ukrajinske vojske, kao i dva skladišta municije, dodao je on.

Operativno-tehnička i vojna avijacija je kod Zmijskog ostrva oborila tri ukrajinska helikoptera Mi-8 i dve bespilotne letelice „Bajraktar TB2“, kao i dva ukrajinska aviona – bombarder Su-24 i lovac Su-27.

Od početka operacije uništeno je skoro 3.000 ukrajinskih tenkova i drugih oklopnih vozila, 154 aviona, 115 helikoptera, 764 bespilotne letelice, 296 PVO sistema, 333 viševecnih bacaša raketa, 1.378 komada artiljerijskog oružja i minobacača itd..
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala