Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Malo sutra: Dobro obavešteni stručnjaci objavili kad će Srbija da uvede sankcije Rusiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićSkup podrške ruskom narodu
Skup podrške ruskom narodu - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Pratite nas
Brojni analitičari, politički apartčici i medijski spin doktori tačno su znali kada će Srbija da uvede sankcije Ruskoj Federaciji, pa su danima narod pripremali za veliki državni zaokret. To što od sankcija nema ništa ne znači da će oni odustati od svojih promućurnih i vizionarskih najava.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Koliko ćemo još godina u Srbiji slušati „dobro informisane“ izvore koji nam saopštavaju da je država spremna da izda i da prizna nezavisnost Kosova.
Čitavu deceniju slušamo i čitamo kako je to „obećano“ velikim zapadnim silama, kako je to neminovno, kako to nema alternativnu i da je na delu samo „kuvanje žabe“ i pripremanje javnosti za veliki zaokret i kapitulaciju.
Pa ipak, od priznanja lažne države ne da nema ništa, nego se Priština potpuno zaglavila u svom bespravnom ćorsokaku i sve nervoznije razjareno tapka u mestu nespremna za kompromis sa Beogradom i za prihvatanje realnosti da je članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama – zauvek nemoguća misija.

Srpska „samo što nije“ nestala...

Koliko ćemo još puta od „nezavisnih stručnjaka“ i regionalnih „slobodnomislećih“ eksperata čuti da je Srbija definitivno „iza scene“ rešila da okrene leđa Republici Srpskoj.
Mesecima i godinama puštaju se signali da je Beograd podlegao Zapadnom pritisku i da je suštinski „precrtao“ Milorada Dodika i Banjaluku, da je ostalo samo da se to ozvaniči, pa da se globalno krene u konačnu akciju unitarizacije Bosne i Hercegovine i gašenja Republike Srpske.
Pa ipak, Beograd i Banjaluka, koordinirano i raznim zajedničkim akcijama i taktičkim manevrima, sve tešnje i snažnije sarađuju – politički, ekonomski, kulturno, u zaštiti ćirilice i istorijskih istina, a Srpska je sve jasnija i glasnija u odbrani i Dejtona i sopstvenog identiteta.

U EU ćemo „malo sutra“

Koliko ćemo godina još slušati da je Evropska unija najzad i konačno spremna, samo što nije, da primi Srbiju u svoje punopravno članstvo.
Još od 2000. godine neprekidno se ponavlja da Evropa širi ruke Beogradu u zagrljaj samo da se – uhapsi i izruči Milošević, uhapse i izruče Karadžić i Mladić i svi srpski generali, da se prekinu odnosi sa Rusijom, zaborave tesne veze sa Kinom, prizna „genocid“ u Srebrenici, promeni Ustav, prihvate gej brakovi, da se preda najpre Sever, a potom i celo Kosovo...
Pa ipak, koliko god uslova da je Beograd ispunio i koliko god se zaklinjao u evropski put, pokretna EU meta je sve dalja, članstvo u Uniji sve maglovitije, a uprkos novim slatkim obećanjima, briselske ucene su sve brutalnije i osionije tako da ugrožavaju i elementarnu samostalnost i dostojanstvo Srbije.

Uvođenje sankcija Rusiji „pitanje minuta“

Svim tim hipnotišućim mantrama koje slušamo godinama i decenijama, nedavno se pridružila još jedna.
Nedeljama i mesecima već, ponavlja se iz raznih centara da je pitanje dana, pa čak i sata ili minuta, kada će Srbija da uvede sankcije Ruskoj Federaciji.
Forsira se agresivno da Srbija mora da zgazi prijateljstvo sa Moskvom kako ne bi trpela teške ekonomske posledice, iako Zapadna Evropa te katastrofalne posledice već oseća upravo zato što je uvela sankcije Rusiji.
Bez predaha se vergla da predsednik Aleksandar Vučić samo čeka izbore, pa posetu američkih zvaničnika ili susret sa nemačkim kancelarom, pa da objavi dramatičnu odluku o drastičnoj promeni politike prema Rusiji.
Neodustajno se i besomučno vrti ploča da Srbija odmah mora da se opredeli, da mora definitivno da se okrene Zapadu, da je to već „završena stvar“, pozicija koja se apsolutno ne dovodi u pitanje, aksiom koji se ne dokazuje, pitanje trenutka.
Na potpuno isti način kao što je godinama već neminovnost i nezavisno Kosovo, gašenje Republike Srpske, bezalternativni evropski put, članstvo u EU, ali i u NATO (zašto da ne).
Pa ipak, prkosna, tvrdoglava i istorijski nepokorna Srbija, jedina u Evropi ne uvodi sankcije Rusiji i kao da uopšte, zamislite drskosti, i ne sluša analitičare i stručnjake koji tačno znaju šta je za nju najbolje.
I koji tačno znaju kada će Srbija da odustane sama od sebe.
Novi njihov termin za „veliki zaokret“ Beograda moći ćemo da čujemo koliko danas ili sutra.
Malo sutra.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
SRBIJA
Vučić: Naša je želja da budemo jedina ne-NATO zemlja u regionu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala