Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Cene benzina i dizela idu u rikverc

© Tanjug / JADRANKA ILICBenzinska pumpa u Beogradu
Benzinska pumpa u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Cene benzina i dizela od petka u 20 sati idu u rikverc, uprkos tome što je nafta skočila u svetu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
„Sutra će cene nafte i benzina biti za 10 dinara niže u odnosu na ovu nedelju, a trebalo je da budu više. Ne smeju da pređu 197, odnosno 202 dinara,“ rekao je on u obraćanju javnosti.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
SRBIJA
Vučić: Naša je želja da budemo jedina ne-NATO zemlja u regionu /video/
Predsednik je rekao da je tačka 3 situacija sa energentima, i da se suočavamo sa velikom krizom energenata u Evropi i svetu.
„Orban je sankcije za rusku naftu nazvao bacanjem atomske bombe. Mi imamo određene količine nafte, oko 800.000 tona na godišnjem nivou, koje pripadaju NIS-u, kao vlasniku Gaspromnjefta. Upravo zato sam tražio od predstavnika ruske kompanije da spuste cene nafte i naftnih derivata, zato što su računali i polazili od cene na međunarodnom tržištu. Sad sam ih zamolio da uzmu u obzir da je 20 odsto nafte koju koriste iz Srbije, i da bi bilo fer da cena goriva bude niža“, rekao je predsednik.
„Ako uzmete 800.000 tona iz Srbije, kažite, pošto vas to košta 30 dolara po barelu, a ne 105 dolara. I zato sam juče rekao - u rikverc sa cenama nafte. I videćete večeras od 20 sati - cene nafte idu u rikverc, iako skaču na svetskom nivou", naveo je Vučić.
On kaže da je država izgubila na akcizi, dok neki prijavljuju profit od 80 miliona evra:
„Molim vas da i dalje imamo dobru saradnju, i ja sam zahvalan ljudima iz NIS-a. Sutra će cene biti za 10 dinara niže nego što su bile ove nedelje, a trebalo je da budu više."
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala