- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

U ponedeljak kontrolno saslušanje Abazovića, Adžića, Brđanina, Novovića, Šukovića i Kentere

© Sputnik / Boban NovovićSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore obaviće kontrolno saslušanje čelnika bezbjednosnog sektora, premijera Dritana Abazovića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića u vezi sa navodima Europola da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kriminalnog klana Kavač.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sjednica na kojoj će obaviti kontrolno saslušanje biće održana u ponedeljak u 12 sati.
Predviđeno je da budu saslušani direktor Uprave policije Zoran Brđanin, šef Specijalnog policijskog ođeljenja Predrag Šuković, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Savo Kentera.
To je odlučeno na današnjoj sjednici koju je predsjednik Odbora Milan Knežević zakazao zbog donošenja Odluke o kontrolnom saslušanju.
Knežević je kazao da će sjednicu otvoriti za javnost, a onda na osnovu stavova pozvanih odlučiti da li će jedan dio biti zatvoren.
Knežević je rekao da su svi svjedoci da situacija na momente ima sve elemente zapleta koji može da ugrozi ustavni poredak.
„U ovih 30 sjednica imali smo niz kontrolnih saslušanja, što otvorenih, što zatvorenih za javnost. Moj je utisak da su postojale ozbiljne i osnovane sumnje da su djelovi bezbjednosnog sektora i crnogorskog pravosuđa srasli sa kriminalnim grupama i kriminalnim klanovima što potvrđuju snimci, izjave i dešavanja sa kojima se suočavamo u proteklih godinu i po dana. Postavlja se pitanje da li bi mi kao društvo došli do ovih informacija da one nisu, u vidu transkripata ,objavljene na portalu Libertas“, kazao je Knežević.
Istakao je da su stavovi bivšeg glavnog specijalnog tužioca (GST) Milivoja Katnića, iznijeti nakon posljednjih informacija, unijele sumnju u njegov i rad Specijalnog državnog tužilaštva.
„Potpuno je nevjerovatno da se bivši GST obrati javnosti i kaže da je lično on odlučio da ne postoje elementi krivičnog djela, a onda sadašnji opet formira predmet“, kazao je Knežević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala