Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Sportista uplatio pola miliona evra za lečenje malog Vukana, nedostaje još oko 950.000 evra

© FotoSnimak ekrana /Budi human
Snimak ekrana /Budi human - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Jedan srpski sportista uplatio je sumu od pola miliona evra za lečenje malog Vukana Stoiljkovića, potvrdili su njegovi roditelji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vukan boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA), a za lečenje je potrebno 2,5 miliona evra, koliko košta neophodna terapija.
Kako su rekli njegovi roditelji za "Novosti", sportista je insistirao na tome da ostane anoniman, a ovako veliki humani gest bio je isključivo iz srca.
„Ovo nam je prva donacija“, kazao je Miloš Stoiljković, a Vukanova majka nije krila radost zbog ovako velikodušnog gesta.
„On je veliki čovek za našu porodicu, promenio je tok cele akcije. Uz ostatak ljudi koji su do sada pomagali, učinio je mnogo da spasimo Vukana“, rekla je Vukanova majka Ivana.
Trenutno za Vukanovo lečenje nedostaje oko 950.000 evra.
U Vukanovom rodnom Vranju gotovo svakodnevno se organizuju akcije za prikupljanje novca, a i kutije u koje građani mogu ostaviti svoj prilog raspoređene su u velikom broju objekata u gradu.
Iz bolnice Bethesda u Budimpešti Vukanovim roditeljima je pre par dana javljeno da postoji jedan slobodan termin za prijem u bolnicu 18. maja, a zbog trenutnog Vukanovog stanja bilo bi, savetuju, najbolje iskoristiti taj termin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala