- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: Moskva ne preti SAD i njihovim saveznicima u Evropi

© Sputnik / Vitaliй BelousovMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Moskva ne preti Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim evropskim saveznicima i smatra da su optužbe Zapada o „agresivnoj nuklearnoj retorici” neosnovane, rekao je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov u intervjuu za američki list „Njuzvik“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Naša zemlja ne preti SAD i njihovim evropskim saveznicima već, naprotiv, ulaže sve napore kako bi sprečila eskalaciju ukrajinske krize. Primorani smo da upozorimo na rizike koji se javljaju, a koji su povezani sa mešanjem država NATO-a u rusku specijalnu vojnu operaciju“, rekao je Antonov.

Diplomata je istovremeno ukazao na neosnovane optužbe na račun Moskve za „agresivnu nuklearnu retoriku“.
„Takve spekulacije su deo propagandne kampanje, pokrenute protiv Rusije kao odgovor na korake koje smo preduzeli u cilju neutralisanja pretnji po nacionalnu bezbednost koje dolaze s ukrajinske teritorije“, naglasio je ruski ambasador.
Antonov je takođe rekao da žali zbog toga što današnja generacija „NATO političara očigledno ne shvata ozbiljno nuklearnu pretnju“.
Prema njegovim rečima, uslovi pod kojima je moguća upotreba nuklearnog oružja navedeni su u dokumentu „Osnove državne politike Rusije u oblasti nuklearnog obuzdavanja“.
„Ono može biti upotrebljeno kao odgovor na upotrebu oružja za masovno uništavanje protiv Rusije i njenih saveznika ili u slučaju agresije protiv naše zemlje, kada je ugroženo postojanje države“, pojasnio je Antonov.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koje kijevski režim već osam godina izlaže maltretiranju i genocidu“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
RUSIJA
Lukašenko: Cilj SAD da se obračunaju sa Rusijom i Kinom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala