- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska PVO oborila dva ukrajinska aviona i 13 dronova, likvidirano do 280 ekstremista

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaSpecijalna vojna operacija u Ukrajini
Specijalna vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Ruska protivvazdušna odbrana je tokom prethodnog dana oborila iznad LNR ukrajinske avione Su-25 i MiG-29, a takođe su presretnute četiri balističke rakete „Točka U“, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov na jutarnjem brifingu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ruski avioni, helikopteri i dronovi su tokom noći uništili 24 ukrajinska vojna objekta, među kojima 18 položaja sa ljudstvom i tehnikom, artiljerijsku bateriju, kao i dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja u Krasnopoljskom rejonu DNR.
Vazdušno-kosmičke snage Rusije su raketama velike preciznosti vazdušnog baziranja uništile veliko skladište oružja ukrajinskih snaga na teritoriji fabrike „Energomašspecstalj“ u Kramatorsku.
Artiljerijske jedinice ruske vojske su uništile šest komandnih mesta ukrajinskih snaga, tri skladišta municije, 26 ukrajinskih artiljerijskih baterija, kao i 187 uporišta i položaja protivničkih snaga. U napadima je likvidirano do 280 ekstremista i uništena je 41 jedinica vojne tehnike.
Raketne snage Rusije su u području Nikiforovke u DNR uništile lansirni sistem ukrajinskog sistema S-300, kao i pet položaja sa ljudstvom i tehnikom.
Uništeno je 13 ukrajinskih bespilotnih letelica u Harkovskoj i Hersonskoj oblasti, DNR i LNR.
U području naseljenog mesta Novotavričesko u Zaporoškoj oblasti uništen je taktički raketni sistem „Točka U“ ukrajinske vojske.
Od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, Oružane snage Rusije uništile su 151 avion, 112 helikoptera, 742 bespilotne letelice, 290 protivavionskih raketnih sistema, 2.854 tenka i druga oklopna vozila, 329 bacača raketa, 1.338 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 2.683 specijalna vojna vozila.
Evakuacija iz Azovstalja, Marijupolj - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
RUSIJA
UŽIVO Pridnjestrovlje će ostati neutralno u konfliktu u Ukrajini, iz Azovstalja evakuisano 50 civila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala