- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Ukrajinski militanti koriste civile kao živi štit

© AP Photo / Nariman El-MoftyUkrajinski vojnici u blizini Lavova
Ukrajinski vojnici u blizini Lavova - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Ukrajinski militanti su u blizini Harkova, krijući se iza civila, krenuli u ofanzivu na pozicije Oružanih snaga Rusije, rekao je šef Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Danas su u Harkovskoj oblasti u naselju Cirkuni ekstremisti, pod pretnjom da će izvršiti masakr, okupili lokalno stanovništvo i prevezli ih na južnu periferiju sela Borševa, gde se nalaze militanti. Koristeći civile kao ‘živim štitom’, gurali su ih prema liniji gde se odvijaju borbe i prema jedinicama ruske vojske, provocirajući ih da otvore vatru na civile“, rekao je general.

On je pojasnio da su ukrajinski ekstremisti poraženi, deo vojske je uništen, a ostali su se razbežali. Civili nisu stradali, pojasnio je Mizincev.
On je dodao da ukrajinski militanti u potpunosti kopiraju taktiku nacista tokom Drugog svetskog rata i još jednom svedoče o nehumanom odnosu kijevskog režima prema sopstvenom narodu i potpunom zanemarivanju svih moralnih normi i međunarodnog humanitarnog prava.
Ranije je saopšteno da su ukrajinski ekstremisti otvorili vatru na kolonu izbeglica.
UN: Belgijsko-nemački predlog o pomoći Siriji prošao, isti takav ruski – odbijen dva puta - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
RUSIJA
Rusija predstavila UN dokaze o zločinima ukrajinskih vojnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala