- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Poljska sanja o vraćanju istorijskih teritorija Ukrajine

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev posavetovao je Ukrajince da se ne prepuštaju snovima nakon izjave predsednika Poljske Andžeja Dude o tome da više neće biti granica između Ukrajine i Poljske. Zadatak Poljaka je da sebi vrate istorijske teritorije, zbog čega će Ukrajina izgubiti državnost, naveo je Medvedev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Andžej Duda je ranije izjavio da granica između Poljske i Ukrajine više neće biti, kao i da narodi dveju zemalja mogu da žive zajedno, „gradeći svoju zajedničku sreću i zajedničku snagu“.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nije isključio mogućnost da će Rusija, Ukrajina i Belorusija zajedno ratovati protiv Poljske, koja će želeti da zauzme zapadnu Ukrajinu.
„Ne treba laskati sebi i prepuštati se uzaludnim slovima. Kakve god zakletve da izgovara isti taj Duda, u praktičnom smislu reč je o poljskoj aneksiji Zapadne Ukrajine. Tlo se opipava polako, ali sigurno. Fantomski bol zbog nekadašnje veličine, koji nekoliko vekova muči Poljake, nikuda nije iščezao. Zadatak je jednostavan – vratiti sebi priželjkivane istorijske zemlje, prikrivajući se iza agresivne antiruske retorike i lažnih mantri o zajedničkoj sreći s 'bezgraničnom' Ukrajinom. Osvetiti se za brojne podele Poljske“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.
Prema njegovoj oceni, jasno je da samim Ukrajincima to umišljeno bratstvo neće doneti ništa osim konačnog gubitka državnosti. „Možda oni to i žele“, dodao je Dmitrij Medvedev.
On je istakao da je nacionalna svest Poljaka ojačala usled krize u Ukrajini, a zajedno s njom rastu i teritorijalni apetiti: Poljaci su proglasili podelu te zemlje, Zapadna Ukrajina će biti željeni dobitak za Poljsku, skriven iza lepih reči o večnom bratstvu.
„Poljski predsednik Andžej Duda je zvanično priznao teritorijalne pretenzije prema Ukrajini. Maske su spale. On je izjavio da između Poljske i Ukrajine tokom decenija, a i vekova, neće biti granice“, napisao je Medvedev.
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
RUSIJA
Kremlj: Poljska predstavlja pretnju po teritorijalni integritet Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala