- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tajvan odustao od plana za kupovinu helikoptera od SAD?

Tajpej
Tajpej - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Tajvan je danas nagovestio da je odustao od plana za kupovinu naprednih novih helikoptera protiv podmornica od Sjedinjenih Država, rekavši da su preskupi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ministar odbrane Čiu Kuo-čeng je odgovarajući na pitanja u Parlamentu o nedavnim promenama u kupovini novog američkog oružja, prvo pomenuo slučaj helikoptera, rekavši da je cena previsoka i da je van okvira mogućnosti njihove zemlje, prenosi Rojters.
Odložene su i dve druge kupovine naoružanja - M109A6 srednje samohodne haubičke artiljerijske sisteme i mobilne protivvazdušne rakete „Stinger“.
Čiu je rekao da su već potpisani ugovori za „Stingere“ i da je za njih plaćeno i da će Tajvan pritisnuti SAD ih isporuče.
„Ne gledamo na prodaju oružja kao na beznačajnu stvar i imamo rezervne planove", dodao je on, ne objašnjavajući detalje.
SAD su ponudile alternative za M109A6, uključujući raketne bacače na kamionima, a ministar odbrane je rekao da još razmatraju opcije u vezi sa tim.
Tajvan je ranije saopštio da planira da kupi 12 protivpodmorničkih helikoptera MH-60R, proizvođača Lokid Martin Korpunit Sikorski, ali su domaći mediji izvestili da su Sjedinjene Države odbile prodaju jer nije u skladu sa potrebama ostrva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala