- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Saopštenje Romana Abramoviča povodom prodaje Čelsija

© AP Photo / Matt DunhamRoman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca.
Roman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca. - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Roman Abramovič, ruski oligarh i zvanično i dalje vlasnik Čelsija, izdao je saopštenje u kom je pojasnio neke stvari u vezi prodaje aktuelnog šampiona Evrope.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Saopštenje ruskog milijardera prenosimo u celosti:
Prvo, namere gospodina Abramoviča u vezi sa poklanjanjem prihoda od prodaje Čelsija u dobrotvorne svrhe nisu se promenile.

Od prvog saopštenja, tim gospodina Abramoviča je identifikovao visoke predstavnike iz tela UN i velikih globalnih dobrotvornih organizacija koji su dobili zadatak da formiraju Fondaciju i utvrde plan za njene aktivnosti. Vodeći nezavisni ekspert razgovarao je sa predstavnicima Vlade Velike Britanije u kojima je predstavljena struktura i početni planovi.

Gospodin Abramovič nije bio uključen u ovaj posao i njime su samostalno rukovodili stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom rada u humanitarnim organizacijama.

Drugo, g. Abramovič nije tražio da mu se vrati bilo kakav zajam – takvi predlozi su potpuno lažni – kao i što su sugestije da je gospodin Abramovič u poslednjem trenutku povećao cenu kluba. Kao deo Abramovičovog cilja da pronađe dobrog vlasnika za Čelsi, on je ohrabrivao svakog ponuđača tokom ovog procesa da se posveti ulaganju u klub – uključujući Akademiju, Ženski tim, neophodnu obnovu stadiona, kao i održavanje rada fondacije Čelsi.

Nakon sankcija i drugih ograničenja koje je Ujedinjeno Kraljevstvo uvelo gospodinu Abramoviču od objave da će Čelsi biti prodat, zajam je takođe postao predmet sankcija EU, što zahteva dodatna odobrenja. To znači da će sredstva biti zamrznuta i podležu zakonskoj proceduri koju regulišu nadležni organi. Ova sredstva su i dalje namenjena Fondaciji. Vlada je svesna ovih ograničenja, kao i zakonskih implikacija.

Da bude jasno, g. Abramovič nema pristup ili kontrolu nad ovim sredstvima i neće imati nikakav pristup ili kontrolu nad tim sredstvima nakon prodaje. Uprkos promenjenim okolnostima od njegovog prvobitnog saopštenja – on ostaje posvećen pronalaženju dobrog čuvara za Čelsi“, piše u saopštenju.
Prethodnih nedelja bilo je mnogo spekulacija oko prodaje Čelsija i uloge Abramoviča u klubu, ali ovim saopštenjem stavljeno je jasno do znanja da se namere Rusa u vezi doniranja novca u dobrotvorne svrhe nisu promenile, kao i da nije tražio nikakav zajam.
„Afrička kletva“
Albanska provokacija – usred Madrida /video/
Đoković „ukrao“ Nadalov šou /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala