- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Rovovski rat dve Amerike eskalira: Ideološke vatre ne gasi ni – demonizacija Rusije

© AP Photo / Paula BronsteinPripadnik organizacije „Black Lives Matter“ protestuje ispred Bele kuće
Pripadnik organizacije „Black Lives Matter“ protestuje ispred Bele kuće - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Najava ukidanja prava na abortus u SAD izazvaće histerične reakcija pobornika potpune društvene i socijalne i kulturološke revolucije koji su mislili da su na tom frontu izvojevali trajnu pobedu. Oni se neće libiti ni nasilja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Zabrana abortusa u SAD o kojoj poslednju reč treba da kaže Vrhovni sud produbio je rovovski rat između dve Amerike - one koja decenijama unazad brutalno ideološki indoktriniše i one, upadljivo brojnije, koja je predmet indoktrinacije liberalnog bloka.

Pobeda tihe većine

Najava restrikcije i opovrgavanja ili stavljanja van snage provobitnog zakona o abortusu, po oceni analitičara Srđe Trifkovića, dobra je vest, utoliko pre što je to jedna od retkih pobeda one tihe većine koja je glasala za Trampa i koja je u Americi već godinama, pa i decenijama podvrgnuta ideološkom i društvenom inžinjeringu.
© AP Photo / Frank Franklin IIVolstrit
Volstrit - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Volstrit
Zakon o legalizaciji, a potom i njegov sve dostupniji instrument - kontrola rađanja, u Americi, podseća Trifković, počinje 1972. godine, kada je Vrhovni sud odlučio da povodom slučaja Rou protiv Vejda, pod jedan, ženi omogući da bude apsolutni gospodar svog tela, uključujući i plod u njemu, i pod dva, da taj plod, embrion nije ljudsko biće već da može da bude uklonjeno, likvidirano bez ikakvog sporenja prava žene, potencijalne majke.

Liberalizacija u grotesknim razmerama

Kasnije je to sve ekstremnije primenjivano do tačke kada su dopušteni abortusi u poodmakloj fazi trudnoće.

„U prvo vreme su tvrdili da fetus nema karakteristike ljudskog bića u prva tri meseca, a kasnije, sa liberalizacijom, prihvatani su sve ekstremniji oblici de fakto čedomorstva. To je poprimilo groteskne razmere“, kaže Trifković podsećajući da je ovaj zakon bio preteča čitavog niza drugih zakona koji su predstavljali svojevrsnu pobedu jednog ultraliberalnog, hedonističkog pogleda na svet, poput skandalozne odluke iz 2015. kojom su istopolne zajednice proglašene za brak, odnosno kada je legalizovan brak dvojice muškaraca odnosno dveju žena.

Utočišta za „progonjene“

Pretnje smrću upućene jednom od petorice pripadnika konzervativne većine u Vrhovnom sudu, govore da nosioci ultraliberalnih vrednosti nisu spremni da prihvate poraz.
Takođe, smatra naš sagovornik, nema sumnje da će pojedine lokalne jurisdikcije koje su ultraliberalnog sastava kao što je San Francisko u Kalforniji proglasiti sebe za „utočišta“ žena koje žele da izvrše abortus kao što su proglasili sebe za utočište ilegalnih migranata od sprovođenja imigracionih zakona od strane Federalne Vlade.

Skandalozno mešanje Bajdenove vlade

Činjenicu da Federalna Vlada odnosno administracija Džozefa Bajdena razmatra način da se spreči ili osujeti odluka Vrhovnog suda Trifković smatra skandaloznim mešanjem izvršne vlasti u sudsku koje su po američkom zakonu striktno podeljene.

„Ono što sa sigurnošću predviđam je da će sa strane levo liberalne dominantne elite doći zahtevi za proširenje Vrhovnog suda sa 9 na 15 članova pri čemu bi imenovanja vršila sadašnja administracija, a kojim bi to putem išlo videli smo prilikom poslednjeg imenovanja jedne apsolutno nekvalifikovane afroamerikanke po principu rasnog ključa. Da bi došlo do promene trebalo bi da imaju većinu za ustavni amandman što iziskuje dve trećine, a to u ovom trenutku nije zamislivo“

Otpor će nazvati legitimnim

Izvesno je, kaže naš sagovornik, da će doći do razgolićavanja nepoštovanja ustavnih odredbi od strane ideologizirane levo liberalne struje koja će smatrati da sama "nepravednost“ i retrogradni i reakcionarni karakter ove odluke Vrhovnog suda znači da je otpor legitiman isto kao što su tvrdili da je otpor Trampovim odlukama legitiman iako je on apsolutno dobio izbore 2016.
© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaProtest protiv Donalda Trampa
Protest protiv Donalda Trampa  - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Protest protiv Donalda Trampa

„Samim tim što se njegova vizija sveta nije uklapala u njihovu bio je legitiman otpor svakog njegovoj odluci pogotovu po pitanju normalizacije odnosa sa Rusijom“.

Ko koga diskriminiše?

Pobornici kulturne revolucije vrednosno stoje iza Bajdenove izjave da republikanci diskriminišu decu iz LGBT brakova. Za njih, kaže Trifković, svaki pokušaj da se ograniči indoktrinacija dece u duhu LGBT ideologije i u duhu politizovanog homoseksualizma, kao oblika uništenja porodice i tradicije, predstavlja diskriminacija.
© AP Photo / Patrick SemanskyAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Američki predsednik Džozef Bajden

„Nije diskriminacija terati decu da prihvate tezu o devijantnosti kao normalnosti, da gledaju grafikone sa vrlo neprijatnim objašnjenjima ali jeste diskriminacija ako se neko usudi da se tom trendu usprotivi“.

Ukidanje mandatorne gluposti

U skladu sa tim, kaže naš sagovornik, svaki pokušaj vraćanja na normalnost ili pokušaj ukidanja mandatorne gluposti da možemo da se dogovorimo da li smo muško ili žensko tretira se kao pokušaj diskriminisanja i zavođenja cenzure. Otuda bi zabrana abortusa bila krupan potez koji bi zaista značio dodatni pokušaj kontraudara konzervativne Amerike na ovu dominantnu liberalnu.
Produbljivanje rovovskog rata u Americi poprima ozbiljne dimenzije iako, zaključuje Trifković, dominatna struja pokušava da kroz eskalaciju ukrajinske krize i demonizaciju Rusije zbije domaće redove.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala