- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Šokantna gadost i zlonamernost“ – Đokovićeva saradnica reagovala na klevete nemačke novinarke

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković gotovo od svog pojavljivanja na velikoj sceni suočava se sa brojnim kritikama, ali nikada nije dobio optužbe kakve je na njegov račun iznela novinarka nemačkog Frankfurter algemajne cajtunga Mari fon den Benken, na šta je reagovala i saradnica najboljeg tenisera sveta Katarina Pijetlović.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Fon den Benken je u diskusiji na društvenim mrežama iznela žestoke optužbe na račun Đokovića.
„Ja ne mislim da je Đoković glup. On zna šta radi sa svojim lažnim sertifikatima o oporavku od virusa korona i sa svojom pro-putinovskom propagandom“, navela je Fon den Benken.
Njen komentar naišao je na burne reakcije na društvenim mrežama, a pravne korake najavila je Katarina Pijetlović, članica savetodavnog tela organizacije tenisera i teniserki PTPA, na čijem čelu je Đoković.
„Šokantna gadost i zlonamernost. Frankfurter algemajne cajtung, da li ste spremni da potrošite mnogo novca za odbranu jasne klevete na račun jednog sportiste od strane vaše novinarke? Ako niste, trebalo bi da joj kažete da obriše svoju objavu i da objavi javno izvinjenje“, navela je specijalistkinja za sportsko pravo.
Ona se i direktno obratila novinarki Fon den Benken, koja se, umesto izvinjenja, javno žalila na reakcije Đokovićevih navijača.
„Šta ste očekivali posle iznošenja laži o svetski poznatom sportisti sa malicioznom namerom? To se zove kleveta i po tome se može postupati. Vaš nalog na engleskom jeziku je već suspendovan na Tviteru zbog istovetnih gadosti“, navela je Pijetlovićeva, ponudivši novinarki da se edukuje o slučaju „Đoković i Australija“ iz teksta profesora Pravnog fakulteta Univerziteta Oksford Endrua Higinsa.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
SPORT
Đoković „ukrao“ Nadalov šou /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala