- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić pita Abazovića zašto ništa nije uradio povodom dopisa Evropola

© Sputnik / Boban NovovićPremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Tendencije da se odgovornost zbog „rezultata“ bezbjednosnih službi i veze pojedinaca iz tog sektora pripišu isključivo 42. vladi jeftin je pokušaj skretanja pažnje sa suštine priče, naglasio je bivši premijer Zdravko Krivokapić povodom najnovijih informacija o povezanosti crnogorske policije i kriminalnih klanova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kada sam u septembru prošle godine, pokrenuo pitanje rada direktora policije Zorana Brđanina i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, tadašnji potpredsjednik i koordinator bezbjednosnih službi Dritan Abazović je takvu inicijativu definisao ‘crvenom linijom‘, koja bi mogla srušiti tadašnju, a već danas ispostavlja se bivšu Vladu”, naveo je on na Fejsbuku.
Kako je istakao, koliko je danas jasna veza kriminalnih klanova i bezbjednosnog sektora, toliko je jasna i odgovornost koordinatora bezbjednosti i tadašnjeg potpredsjednika Vlade, koji sa svojim timom nije preduzeo ništa povodom dopisa Evropola dostavljenih u julu prošle godine.
„Danas je jasnije zašto niko osim špeditera nije odgovarao za tovar kokaina koji je pao u januaru i zašto smo imali propuste prilikom nestanka ogromne količine cigareta iz Slobodne zone Luke Bar. Podsjećam, to je bio momenat i kada se formalno krenulo u projekat rušenja prve demokratske Vlade, a sve pod izgovorom borbe protiv kriminala i korupcije, te ubrzavanja evropskih integracija. Danas je dosta toga jasnije i izborom novog kontroverznog šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost, a tek će sve biti jasnije u vremenu koje dolazi”, zaključio je on.

Abazović tvrdi da je počelo urušavanje kriminalnih grupa u Crnoj Gori

Premijer Dritan Abazović je, povodom teksta koji je objavio portal Libertas da Evropol sumnjiči policajce Petra Lazovića i Ljuba Milovića da su članovi kavačkog kriminalnog klana, rekao gostujući na TV Vijesti da se radi o skandaloznim stvarima i dodao da se borio da sve izađe na vidjelo.
„Evropol nije počeo da radi kada i 42. Vlada Crne Gore. Od februara prošle godine kada su počele značajnije promjene na čelnim mjestima sektora bezbjednosti, kada smo se oslobodili Veselina Veljovića i Zorana Lazovića, počeli smo da podižemo kredibilitet sektora bezbjednosti. Od februara počinje intenzivna komunikacija između Evropola i Evrodžasta i novih ljudi u sektoru bezbjednosti i rezultiraju kada je krajem aprila sprovedena velika akcija protiv kavačkog klana“, rekao je Abazović.
Kako je dodao, počela je potpuna devastacija i urušavanje organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori.
„To je posljedica otvaranja Sky aplikacije. Kada govorimo o međunarodnom kredibilitetu, on je nedostajao. U julu smo imali novi kontingent dokaza koji je preglomazan, radi se o stotinama hiljada poruka“, rekao je Abazović.
On je kazao i da nakon hapšenja „kavčana“ počinje intenzivni razgovor sa Venecijanskom komisijom oko promjena u tužilaštvu.
Abazović je napomenuo da je materijal Evropola počeo da se ustupa Crnoj Gori u kontinuitetu sa značajno većim kontingentima od jula.
„Ne čitam poruke Evropola niti je to zadatak potpredsjednika Vlade“, kazao je on.
Dodao je da neko unutar Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) nije htio da radi u cilju zaštite mafije.
„Vi možete da imate ne znam kakav dokaz, sve što možete da uradite je da ga uputite tužiocu. Ako tužilac procijeni da ne želi sa time da radi, apsolutno ništa. Vama su ruke vezane“, naveo je Abazović.
Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
REGION
Novi papiri Europola mogli bi da uzburkaju Crnu Goru
Policija Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
REGION
Raspisana nacionalna poternica za Milošem Medenicom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala