- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Gasprom“ će ipak pustiti u rad „Severni tok 2“

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
„Gasprom“ će aktivirati kopnene gasne kapacitete projekta „Severni tok 2“ kako bi se razvijalo snabdevanje gasom severozapadnih regiona Rusije, rekli su u kompaniji „Gasprom“.

„S obzirom da se trenutno morski deo gasovoda 'Severni tok 2' ne koristi, i u skladu sa realizacijom programa gasifikacije potrošača severozapadnog regiona, ‘Gasprom’ je odlučio da iskoristi višak ruskih kopnenih kapaciteta za transport gasa u okviru projekta ‘Severni tok 2’ kako bi se snabdevali gasom severozapadni regioni Rusije“, navela je kompanija na Telegramu.

U slučaju da Nemačka donese odluku o puštanju u rad onda može biti uključen samo jedan krak „Severnog toka 2“ sa stopostotnim opterećenjem, a puštanje u rad drugog morskog kraka gasovoda „Severni tok 2“ neće biti pre 2028. godine, rekli su u „Gaspromu“.
Izgradnja gasovoda „Severni tok 2“ je u potpunosti završena 10. septembra 2021. godine. Nemačka je, nakon što je Rusija priznala suverenitet Donjecke i Luganske Narodne Republike, zaustavila sertifikaciju gasovoda „Severni tok 2“. Ministar inostranih poslova Nemačke Analena Berbok je ranije izjavila da je projekat faktički zamrznut.
Cevi gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
RUSIJA
Nemačke vlasti pozvale da se raspusti fond podrške „Severnom toku -2“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala