- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Zašto su policajci bliski kriminalcima pratili Bečića, nadležni ćutali

© FB/ Aleksa BecicAleksa Bečić
Aleksa Bečić - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Aktivni policijski službenik Ljubo Milović, za koga se u dokumentima Europola tvrdi da je član kavačkog klana i da je, zajedno sa Petrom Lazovićem uključen u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju pratio je Aleksu Bečića, o čemu postoji i službena policijska zabilješka, javlja RTV Nikšić.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Praćenje je počelo nakon izjave lider Demokrata koji je kazao da ih je “Lazović ubjeđivao kako nema razloga da strahujemo od Veljka Belivuka i Marka Miljkovića”.
“Otvaraju se mnoga pitanja, pored onih koje pitamo već duže vrijeme, a ona, ponavljam, glase – Ko je monstruoznu grupu ugostio u Crnoj Gori, sa kim su se sve družili, sretali, ko ih je skinuo sa liste lica kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru i tako dalje.”, saopštio je tada Bečić.
Nakon prijave o praćenju nadležni organi nijesu ništa preduzeli.
Potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović tvrdi da je u novembru prošle godine više puta pozivao bivšeg ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i bivšeg koordinatora bezbjednosnih službi, a sadašnjeg premijer Dritana Abazovića, da ispitaju okolnosti u kojima je Ljubo Milović bio policijski službenik s obzirom na njegov imovinski karton.
“ Pozivi su uvijek ostajali bez adekvatnih reakcija. Zabrinjavajuće je što informacije o bezbjednosno interesantnim licima uporno dobijamo sa međunarodnih adresa, jer za koordinatora bezbjednosnih služni bezbjednosno interesantna lica nisu dovoljno interesantna. Kao koordinator svih bezbjednosnih službi, Abazović je dopustio da se Crnoj Gori desi Milović, ali, kažite "dragička" - Abazović je sada premijer.”, kazao je Martinović.
“Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmjerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije“, ključni su zaključci navedeni u dokumentu agencije Evropske Unije za sprovođenje zakona, Europol, u koji je portal Libertas imao uvid.
Taj dokument, sa transkriptima komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Europola u julu prošle godine i, do danas, nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dvije državne institucije pozvali na odgovornost.
“Trebalo bi istražiti i umiješanost policajca Enisa Bakovića, a u vezi sa obavještenjem Interpola i uloge Tamare Zvicer (supruga Radoja Zvicera). Treba, takođe, identifikovati i ostale spomenute službenike policije zvane “Tigar, Aco, Slobodan i Ranko”, jer su svi oni imali specifičnu ulogu kada je riječ o zaštiti pripadnika klana Kavač i otkrivanju osjetljivih operativnih podataka. “Tigar“ je osoba koja je od Zvicera primila, kao poklon, ilegalno oružje, a bio je i korisnik blindiranih automobila koje su, najvjerovatnije, kupili pripadnici klana Kavač, takođe, na poklon“, preporuka je Europola crnogorskom tužilaštvu i policiji.
“Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana, uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vrijeme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović posjeduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona eura zarađenih upravo švercom kokaina“, doslovno piše u dokumentu Europola.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala