- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Vašington post“: CIA objavila instrukcije za Ruse kako da predaju podatke obaveštajnoj službi

© AP Photo / /Carolyn KasterCIA
CIA - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Centralna obaveštajna agencija (CIA) objavila je uputstva na ruskom jeziku pomoću kojih se moguće tajno povezati sa obaveštajnom službom SAD i predati joj informacije, piše „Vašington post“, pozivajući se na zvaničnike.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako su saopštili zvaničnici za list, CIA je na društvenim mrežama objavila detaljna uputstva na ruskom jeziku o tome kako doušnici mogu osigurati bezbednost prenosa podataka, a da „ne budu uhvaćeni“.
Konkretno, obaveštajna agencija savetuje da se koristi internet pretraživač „Tor“ koji omogućava anonimno surfovanje internetom, kao i virtuelne privatne mreže ili VPN. CIA savetuje da se u te svrhe ne koristi privatni računar ili računar sa radnog mesta.
„Želeli smo da osiguramo bezbedan način za uspostavljanje komunikacije“, rekao je neimenovani američki obaveštajac koji tvrdi da „Rusi pokušavaju da kontaktiraju CIA“, prenosi „Vašington post“.
Prema uputstvu, doušnici treba da navedu svoje puno ime, zemlju iz koje pišu, zvaničnu dužnost, kao i da preciziraju „kakav pristup imaju informacijama od interesa“ za američku obaveštajnu službu. Po rečima bivših obaveštajaca, sve te informacije se pažljivo analiziraju i proveravaju.
Kako navodi list, takvim „novim pristupom“ CIA se nada da će dobiti veći pristup zvaničnim poverljivim informacijama Rusije.
CIA - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SVET
Šef CIA imenovao najveću pretnju za SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala