- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Od inkubatora do ringa, od droge i alkohola do večne slave – filmska priča o životu „Kralja cigana“

© AP Photo / Ian WaltonTajson Fjuri
Tajson Fjuri - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Trnovit put prešao je Tajson Fjuri kako bi se vratio na krov sveta i odbranio VBC pojas. Veliki šampion, poznat pod nadimkom „Kralj cigana“, imao je svojevremeno probleme sa drogom, alkoholom, ali ih je prevazišao uz pomoć supruge Paris, a rešio je i problem s kilažom, pa je „naoštrio“ pesnice i rušio sve pred sobom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Neverovatan je zaista Tajson Fjuri, a njegova karijera i put koji je prevalio od trnja do zvezda su inspirativni i mogli bi bez problema da budu pretočeni na filmsko platno.
Imao je problema sa kilažom, smršao je deset kilograma kako bi se vratio u formu. Problemi sa pićem su takođe rešeni, kao i sa drogom. Imao je psiholoških problema Fjuri, ali je i iz te bitke izašao kao pobednik.
Srušio je dva velika rivala Deontea Vajldera i Dilijana Vajta. Nikada se Tajson Fjuri nije libio da ogoli istinu i da kaže da je imao strašnih problema sa najvećim porocima, što je između ostalog otkrio u svojoj knjizi "F(j)uriozne metode".
"Samo mesec dana posle osvajanja titule šampiona bio sam blizu da doživim srčani udar jer sam uživao u drogama najviše klase, alkoholu i brzoj hrani", napisao je Fjuri posle pobede nad Vajlderom.
Da nije bilo njegove supruge Paris i prijatelja, teško da bi iz bitke sa silnim problemima izašao kao pobednik i bio tu gde jeste – na vrhu!
Psiholozi i psihijatri su mu pomogli da pobedi depresiju, drogu i alkohol.
Nakon što se izvukao iz „ralja poroka“ približio se porodici, posvetio supruzi i deci i to mu je dalo snagu da naporno trenira, „istopi“ deset kilograma čistog sala, nabaci mišićnu masu i vrati se na pobednički kolosek.
Ali čitava životna priča, odnosno dolazak na svet predodredio je malog Tajsona Fjurija za velika dela, označivši ga kao velikog borca i rođenog pobednika.
Naime, majka Amber ga je na svet donela tri meseca ranije i imao je svega 450 grama. Doktori mu nisu davali velike šanse da preživi, pre svega jer je njegova majka prethodno imala dva pobačaja.
Ali, nije se dao mali Tajson koji je dugo bio u inkubatoru i uspeo je da preživi. U ring je uskočio sa deset godina, a prvi trener bio mu je otac sve dok nije završio iza rešetaka jer je komšiji izbio oko u jednom sukobu oko imovine.
Stric Hjudži Fjuri preuzeo je ulogu staratelja, ujedno i trenera, tokom tri naredne godine, pre nego što je preminuo.
O karijeri je zatim brinuo drugi stric Piter Fjuri, koji je prema pisanju britanskih medija, bio poznat kao vođa mafije koja se bavila trgovinom droge.
I upravo se u tom periodu Fjuri odao porocima i "magičnom prahu", ali je uz pomoć supruge Paris uspeo da pobedi i taj problem.
Strastveni je ljubitelj fudbala i navijač Mančester junajteda, a nadimak "Kralj cigana" je mešavina njegovog prefiksa kralj koji je sebi dodelio, dok su mu oca zvali "Ciganin" jer je pripadao nomadskim Ircima.
Tajson Fjuri će karijeru završiti bez poraza sa 32 pobede i jednim remijem. Poslednju borbu protiv Dilijana Vajta na Vembliju pred 94.000 ljudi, rešio je nokautom u šestoj rundi, posle čega je poručio – dosta je bilo!
„Dao sam supruzi reč. Obećao sam da će meč na Vembliju biti moj poslednji, i to obećanje moram da održim“, kratko i jasno je poručio veliki šampion Tajson Fjuri.
Tajson Fjuri - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
SPORT
„Kralj cigana“ nokautirao Britanca pred 94.000 navijača: „Obećao sam ženi...“ /video/
Evgenije Rilov - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
SPORT
Skandal – ruski šampion suspendovan zbog podrške Putinu!
Majk Tajson - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
SPORT
Putnik iznervirao Tajsona – sevale pesnice u avionu! /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala