- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Berlinsko iskušenje Srbije I Svet sa Sputnjikom

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastava na zgradi Bundestaga u Berlinu
Zastava na zgradi Bundestaga u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Posle pritisaka vašingtonskih zvaničnika na Srbiju da odustane od odbrane suštinskih nacionalnih interesa, palicu onih koji bi da je disciplinuju preuzima Berlin. Bar tako nagoveštavaju najavljene teme prvog sastanka nemačkog kancelara Olafa Šolca i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Šolc će s gostom iz Srbije razgovarati o ukrajinskog krizi, bilateralnim, ekonomskim i regionalnim pitanjima, a istog dana odvojeno će se sastati s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem. U Berlinu je najavljen i susret evropskog posrednika Miroslava Lajčaka s Vučićem i Kurtijem.
Može li Šolc da odblokira dijalog Beograda i Prištine i postigne što nije mogla ni Angela Merkel? Hoće li lider zemlje koja je američke interese pretpostavila nacionalnim Srbiju naterati da zaboravi na svoje? Da li će Šolc i građanima Srbije u zamenu za uvođenje sankcija Rusiji ponuditi smrzavanje na zimu i poskupljenja? Kakav je kredibilitet čoveka kom ukrajinski ambasador čita lekcije i naziva ga „uvređenom kobasicom“?
O ovim i drugim pitanjima vezanim za ulogu Nemačke na Balkanu u emisiji "Svet sa Sputnjikom" govore Dr Slobodan Zečević iz Instituta za evropske studije i spoljnopolitički komentator Žarko Rakić.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Berlinsko iskušenje Srbije I Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala