- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Očevidac: Ukrajinski ekstremisti pucali na kolonu izbeglica, ima žrtava

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaIzbeglice iz Marijupolja
Izbeglice iz Marijupolja - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Ukrajinski ekstremisti otvorili su vatru na kolonu izbeglica, ima žrtava, rekao je za Sputnjik jedan od očevidaca.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema njegovim rečima, kolona izbeglica kretala se iz Volčanska u Harkov.
Među žrtvama ima žena i dece. Ima i ranjenih.
„Ukrajinske snage otvorile su vatru na desetine vozila iz izbegličke kolone, koja se kretala iz Volčanska u Harkov. U suštini, cela kolona uspela je da se okrene i odveze nazad u Volčansk, a na prva četiri automobila otvorena je vatra. Tamo nije bilo muškaraca, samo vozači. Bilo je žena, dece", ispričao je sagovornik Sputnjika.
Prema njegovim rečima, tragedija se dogodila kada se izbeglička kolona od 34 vozila našla na teritoriji koja nije pod kontrolom ruskih snaga, u okolini sela Stari Saltov. Na njih je iz pravca položaja ukrajinskih jedinica otvorena vatra.

„Pred mojim očima umrla je jedna baka, direktan udarac kroz šoferšajbnu u glavu. Nastradala je i moja drugarica, kao i devojčica od 13 godina, dok se njena mama trenutno nalazi u teškom stanju“, rekao je izvor.

Očevidac je istakao da je jedna beba spašena.
Kako je ranije saopštio izvor u štabu vojno-civilne uprave oslobođenih teritorija Harkovske oblasti, pod okriljem ukrajinskih jedinica u selo Stari Saltov ušao je kazneni odred Službe bezbednosti Ukrajine, kao i nedavno fomirani bataljon „Kraken“, formiran od amnestiranih ukrajinskih zločinaca.
„Prema operativnim informacijama, ukrajainski nacisti terorisali su selo i ‘odvozili u nepoznatom pravcu iz kuća sve simpatizere ruske strane’“, dodao je izvor.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala