- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Za gušt i istoriju – drugari koji su postali legende

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Endi Mari
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković i Endi Mari – posle više od pet godina, već kao veterani, u trećem kolu Masters turnira u Madridu, sastaće se najbolji teniski prijatelji iz detinjstva i kasnije veliki rivali u borbi za naslov najboljeg igrača sveta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Mari je u drugoj rundi takmičenja posle tri seta savladao Denisa Šapovalova, a Đoković je ranije pobedio Gaela Monfisa, i to rekordni 18. put.
Đoković i Mari će odigrati 38. međusobni duel, u istorijskom momentu kada je srpski teniser plasmanom u treće kolo, posle neuspešnih avantura u Dubaiju i Beogradu, obezbedio ostanak na prvom mestu ATP liste.
Sa druge strane, zalečeni Mari je do prilike da popravi skor od 25 poraza i 11 pobeda došao preko Dominika Tima, i dalje neoporavljene nekada najveće nade šljakastih terena i Denisa Šapovalova sa 6:1, 3:6, 6:2.
„U teoriji, nemam šanse. On je svetski broj 1, a ja igram sa metalnim kukom“, našalio se Mari posle trijumfa, apostrofirajući na veliki zdravstveni problem sa kojim se suočio tokom karijere.
Pre svega toga Đoković i Mari su bili česti duelisti, tokom 2015. susreli su se čak u čak sedam navrata, na četiri finala i tri polufinala, a veliko rivalstvo krenulo je upravo iz Madrida 2006. godine.
Samo tada i dve godine kasnije u Monte Karlu Đoković i Mari su se susreli u osmini finala, svaki naredni meč igran je u borbama za polufinale ili finale, što jedan od dvojice velikih rivala neće doživeti u 2022.
Ako je već Mari igrač sa metalnim kukom, Đoković je u Madridu pokazao da ima svojevrsni VD-40 za uklanjanje „rđe“ sa telesne mašine i posle trijumfa nad Monfisom, rekordni 18. uzastopni put izjavio je da je to bilo njegovo najbolje izdanje u godini.
„Što je više meč odmicao, bolje sam igrao. Zadovoljan sam kako sam se osećao. U početku nervozan malo, što je normalno zbog nedostatka mečeva i traženja samopouzdanja na terenu. Svaki dobijen meč mi doprinosi u mentalnom i emotivnom smislu, tako da, odličan početak", istakao je Đoković.
Đoković je tokom meča sa Monfisom dizao formu, bivao sve sigurniji i prvi put posle pet mečeva završio je duel u dva seta, što može da bude znak da je period prilagođavanja na podlogu iza njega i da ideja o tome da u punoj snazi dočeka Rolan Garos ne izgleda daleko kao posle prethodna dva turnira.
Teniski spektakl je na programu u četvrtak i izvesno je da ima snagu malog finala jer se sastaju finalisti iz 2016, kada je Đoković slavio posle tri odigrana seta.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
SPORT
Đoković postavio rekord i odbranio prvo mesto!
Miomir Kecmović - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
SPORT
Super-Miša u epizodi – „bez greške ispuni želju bivšem Rusu“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala