- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Konašenkov: Ruske snage uništile radar, tri skladišta oružja i oborile šest ukrajinskih dronova

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuski raketni sistem "Buk M3" u Harkovskoj oblasti
Ruski raketni sistem Buk M3 u Harkovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Raketne trupe i artiljerija ruske vojske pogodile su bateriju raketnog sistema BM-21 „Grad“ na vatrenim položajima ukrajinskih snaga, kao i 83 područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Portparol je dodao da su raketama visoke preciznosti Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile tokom dana četiri artiljerijske baterije na vatrenim položajima, tri skladišta municije u oblastima Mirna Dolina, Bahmutska i Taškovka, 20 područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, kao i u području naselja Popasna – radarsku stanicu za protivbaterijsku borbu američke proizvodnje.
Prema njegovim rečima, ruska avijacija pogodila je 77 oblasti koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike. Uništeno je do 310 pripadnika ukrajinskih snaga i 36 jedinica naoružanja i vojne tehnike.
Ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu su tokom proteklog dana uništili šest ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Avdejevka, Severodonjeck, Vesela Gora u Luganskoj Narodnoj Republici, kao i iznad ostrva Zmejni, istakao je Konašenkov.
Osim toga, u oblasti Špakovke u Harkovskoj oblasti u vazduhu su oborene dve rakete ispaljene iz višecevnog raketnog bacača „Smerč“.
Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno 146 aviona, 112 helikoptera, 712 bespilotnih letelica, 287 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.817 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 323 višecevna raketna sistema, 1.292 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 2.624 specijalna vojna vozila, zaključio je Konašenkov.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ruševine u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
RUSIJA
Istorijske građevine na udaru ukrajinskih neonacista /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala