- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski ambasador: Vreme za pregovore sa Rusijom je prošlo

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i Ukrajine
Zastave Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Ambasador Ukrajine u Velikoj Britaniji Vadim Pristajko smatra da je prošlo vreme za pregovore Kijeva i Moskve.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Već smo prošli tu fazu kada smo imali mogućnost da s njima vodimo pregovore i da tražimo neke neutralne dodirne tačke“, rekao je Pristajko u intervjuu za britansku televiziju ITV, upitan koja verzija mirnog rešenja bi bila najpoželjnija za Ukrajinu.

„Razmatrano je i pitanje neutralnosti Ukrajine kao političkog faktora i mnogo drugih opcija. Sada su ti pregovori stali iz očiglednih razloga“, dodaje ukrajinski diplomata.
Po njegovim rečima, nakon događaja u Buči „mnogi Ukrajinci ne mogu čak ni da pomisle da sednu za pregovarački sto sa tim ljudima“, ocenio je on.

Ukrajinske provokacije u Buči i Kramatorsku

Rusko Ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da je napad taktičkim raketnim sistemom „Točka U“ na Kramatorsk, koji se dogodio početkom aprila, izvela ukrajinska vojska iz područja naseljenog mesta Dobropolje. Kako je precizirano, „cilj napada kijevskog režima na železničku stanicu u Kramatorsku bilo je onemogućavanje masovnog odlaska stanovnika iz grada kako bi ih iskoristili kao 'živi štit' za odbranu svojih položaja“ i da se Rusija optuži da je navodno izvela taj raketni napad.
Prethodno su ukrajinske vlasti i mediji objavili video-snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševinavodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega. Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u tom gradu, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
RUSIJA
Lavrov: Mi se ne igramo pojmom „nuklearni rat“, obuzdajte te ukrajinske i poljske činovnike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala