- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinske snage zauzimaju položaje i raspoređuju oružje u školama i kućama a ne evakuišu civile

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnici u Hersonskoj oblasti
Ruski vojnici u Hersonskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Ukrajinski ekstremisti su razmestili višecevne bacače raketa, municiju i oklopnu tehniku u dve škole u mestu Nikolajevo, a u selu Rajgorodok u kućama su zauzeli položaje i smestili naoružanje a da pri tome i u jednom i u drugom slučaju civili nisu bili evakuisani.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

To je na redovnom brifingu za novinare rekao načelnik Nacionalnog centra za rukovođenje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
On je rekao i da pripadnici ukrajinske teritorijalne odbrane i Služba bezbednosti Ukrajine sprovode racije i hapšenja proruski nastrojenih građana Harkova i niza drugih gradova.
„Građane u čijim su telefonima pronađene prepiske takvog sadržaja ili pozivi ka ruskim pretplatnicima, privode i odvode u nepoznatom pravcu. Na desetine ih se još nisu vratile kućama“, naveo je on.
Takve racije su sprovedene u Nikolajevu, Sumiju, Černogovu i drugim mestima.
Istakao je i da ukrajinski neonacisti pucaju na humanitarne koridore koje je otvorila Rusija.
Mizincev dodao da ruske snage zajedno sa snagama DNR i LNR na svim maršrutama striktno poštuju prekid vatre.
Mizincev je naveo i da se Zapad, zatvarajući oči na brojne ratne zločine kijevskog režima i bez dokaza prebacujući krivicu za te zločine na Rusiju, izjednačava sa pomagačima terorista.
„Neobjašnjiva je činjenica da zapadne zemlje ne obraćaju nikakvu pažnju na mnogobrojne ratne zločine kijevskog režima prema građanima DNR i LNR, kao i Ukrajincima na teritoriji pod kontrolom Kijeva “, rekao je on.
„Civilizovani Zapad“, primenjujući politiku dvostrukih aršina, uopšte nije zainteresovan za sprovođenje objektivne istrage i potrage za krivcima i često zatvara oči na to što Kijev često krši međunarodne konvencije ili krivicu prebacuje na Rusiju.
„Sve to vlasti ‘civilizovanih zemalja’ svrstava u pomagače terorista a Kijev uverava u nekažnjivost za izvršene zločine protiv sopstvenih građana i opravdava surovost ukrajinskih ekstremista prema civilima koji ne podržavaju njihovu nacističku ideologiju“, rekao je Mizincev.
Mizincev je na brifingu naveo podatak da je ukupno do sada iz LNR i DNR, kao i ostatka Ukrajine u Rusiju evakuisano 1,1 miliona građana.
Ukrajinski radikali kao taoce još drže 90 stranac, naveo je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala