- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Pridnjestrovlju sprečen novi teroristički napad: Uništen dron sa eksplozivom

© Sputnik / Sputnjik MoldavijaPolicija i Tirespolju, Pridnjestrovlje
Policija i Tirespolju, Pridnjestrovlje - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
U nepriznatoj Pridnjestrovskoj Moldavskoj Republici noćas je sprečen novi teroristički napad na radio-televizijski centar „Majak“. Tom prilikom je uništen dron sa eksplozivom, saopštila je televizija TSV.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema navodima televizije, bespilotna letelica je nosila dva kilograma plastida i pet litara zapaljive smeše. Eksplozivna naprava je trebalo da se aktivira daljinski, uz pomoć radio-signala.
Cilj je bio da se digne u vazduh zgrada gde se nalazi rashladni sistem za transformatore. Tako bi se u potpunosti onesposobio radio-televizijski centar.
Bespilotna letelica te vrste može da nosi do 20 kilograma tereta i može da pređe udaljenost do 30 kilograma.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Pridnjestrovlja saopštilo je da je dron lansiran sa ukrajinske strane.

Situacija u Pridnjestrovlju

U Pridnjestrovlju su se dogodila tri teroristička napada – na zgradu Ministarstva državne bezbednosti u Tiraspolju, u blizini vojne jedinice u blizini sela Parkani i na toranj radio-televizijskog centra u blizini sela Majak. U republici je uveden „crveni“ nivo terorističke opasnosti. Istražni komitet Pridnjestrovlja pokrenuo je krivične postupke po članu „teroristički napad koji je izvršila grupa lica upotrebom vatrenog oružja“. Izvor u Tiraspolju saopštio je da su terorističke napade u nepriznatoj republici izvršila tri neidentifikovana lica koja su stigla sa teritorije Ukrajine.
Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovne Moldavske Republike u sredu je potvrdilo da je sa ukrajinske strane pucano u pravcu sela Kobasna, gde se nalaze vojna skladišta.
Šezdeset odsto žitelja Pridnjestrovlja su Rusi i Ukrajinci. Pridnjestrovlje je tražilo izlazak iz sastava Moldavije još pre raspada Sovjetskog Saveza, strahujući da će se na talasu nacionalizma Moldavija ujediniti s Rumunijom. Posle neuspešnog pokušaja vlasti Moldavije da na silu reše problem 1992. godine, Pridnjestrovlje je praktično postalo teritorija koja nije pod kontrolom Kišinjeva.
Pridnjestrovlje - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
RUSIJA
NATO očekuje pokušaje destabilizacije situacije u Moldaviji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala