- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šesti paket sankcija Rusiji: Nova isključenja iz SVIFT-a i ograničenje uvoza nafte

© AP Photo / John ThysVisoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj
Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Šesti paket sankcija protiv Rusije obuhvatiće isključenje novih banaka iz međunarodnog finansijskog sistema SVIFT, nove sankcije „za dezinformacije“ i ograničenja za uvoz nafte, izjavio je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Radimo na šestom paketu sankcija koji je usmeren na isključivanje većeg broja banaka iz SVIFT-a, na spisak osoba koje su odgovorne za širenje dezinformacija i na mere u vezi s uvozom nafte“, napisao je Borelj na Tviteru.
Prema njegovim rečima, novi paket sankcija treba da potvrdi Savet Evrope.
Nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini Evropska unija je usvojila pet paketa sankcija protiv fizičkih lica, organizacija, finansijskog sektora i energetike Rusije.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je ranije da su sankcije Zapada veoma ozbiljne, ali da se Rusija blagovremeno pripremila za njih.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je upozorio na to da politika obuzdavanja i slabljenja Rusije predstavlja dugoročnu strategiju Zapada, a da su sankcije ozbiljno pogodile celu svetsku ekonomiju. Prema njegovim rečima, osnovni cilj Zapada je da se pogoršaju uslovi života miliona ljudi.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
RUSIJA
Putin potpisao ukaz: Rusija odgovara na sankcije neprijateljskih zemalja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala