- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajden predložio novog komandanta NATO-a za Evropu

© AFP 2023 / JANEK SKARZYNSKIKristofer Kavoli
Kristofer Kavoli - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Predsednik SAD Džozef Bajden nominovao je američkog generala Kristofera Kavolija za sledećeg komandanta NATO snaga u Evropi, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane SAD.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

NATO se složio sa Bajdenovom odlukom da imenuje Kavolija, navodi se u saopštenju i dodaje da se pod komandom komandanta za Evropu nalazi 100.000 američkih i 40.000 savezničkih vojnika raspoređenih širom kontinenta.
Kavoli je stručnjak za Evroaziju i bio je učesnik u ratu u Avganistanu, a trenutno služi kao komandant snaga američke vojske u Evropi i Africi. Ovu dužnost preuzeo je u oktobru 2020, nakon što je komandovao američkom vojskom u Evropi od januara 2018, preneo je Sputnjik internešenel.
Od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini 24. februara, Bajden je rasporedio još 20.000 vojnika u Evropi i sada ih ukupno ima 100.000. NATO je rasporedio trupe u Slovačkoj, Bugarskoj, Mađarskoj i Rumuniji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala