- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Upozorenje nemačkog ministarstva: Pravite zalihe hrane i lekova

© Sputnik / Lola ĐorđevićRafovi sa uljem u prodavnici
Rafovi sa uljem u prodavnici - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
U svetlu sukoba u Ukrajini ministar unutrašnjih poslova Nemačke Nensi Fezer preporučila je Nemcima da za svaki slučaj pripreme zalihe hrane i lekova kod kuće.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ako struja nestane na duže vreme ili svakodnevni život na neki drugi način bude ograničen, bilo bi mudro imati hitne zalihe hrane kod kuće“, izjavila je Fezerova za list „Handelsblat“.
Ministarka je naglasila da državne mere civilne odbrane treba da obuhvate ne samo „tehnička pitanja“, već i „zalihe hrane, lekova i medicinskog materijala“.
Na spisku je 20 litara vode, 3,5 kilograma žitarica, hleba, testenina, pirinča i krompira, 4 kilograma povrća i mahunarki, 2,5 kilograma voća i orašastih plodova, 2,6 litara mleka i mlečnih proizvoda. Osim toga, za desetodnevnu rezervu treba ostaviti i 1,5 kilograma mesa, ribe, jaja ili jaja u prahu, 357 grama masti i ulja i drugih proizvoda po sopstvenom ukusu, kao što je med ili čokolada.
Na sajtu postoje i druge preporuke kao što su neophodne zalihe lekova u kućnoj prvoj pomoći.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala