- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

SAD predale Ukrajini 80 odsto haubica

© AFP 2023 / STAFF SGT. ROYCE H. DORMANUtovar američkih haubica M777 za ukrajinsku vojsku
Utovar američkih haubica M777 za ukrajinsku vojsku - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države predale su ukrajinskim snagama 80 odsto američkih haubica koje su za njih izdvojene i obučile najmanje 170 vojnika za rukovanje ovim haubicama, saopštio je visoki zvaničnik Pentagona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Mogu da potvrdim da je 80 odsto haubica M777 predato Ukrajincima“, rekao je on i dodao da je u pitanju 70 od ukupno 90 jedinica ovog oruđa.
Ukrajinci su takođe dobili polovinu od 140 hiljada jedinica municije za haubice kalibra 155 mm koje su im predate.
Prema njegovim rečima, više od 170 ukrajinskih vojnika je obučeno za rukovanje haubicama M177, a očekuje se da će još 50 proći obuku tokom nedelje.
On je dodao da je u nedelju 20 ukrajinskih vojnika započelo jednonedeljni kurs za upravljanje izviđačko-udarnim dronovima „Phoenix Ghost“.
Predstavnik Pentagona saopštio je i da su u protekla 24 sata Sjedinjene Američke Države poslale 14 aviona sa vojnom pomoći Ukrajini, a još 23 leta organizovalo pet drugih zemalja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala