- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Izraela

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
Ruski ambasador u Izraelu Anatolij Viktorov pozvan je na razgovor u izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ambasador je pozvan da razjasni reči šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova iz intervjua koji je dao za italijanski „Medijaset“.
Lavrov je u intervjuu rekao da proces nacifikacije u Ukrajini postoji, da zarobljeni pripadnici bataljona „Azov“ (protiv čijih boraca je u Rusiji pokrenut krivični postupak), „Ajdar“ i drugih jedinica nose nacistički simbol – kukasti krst.
On je dodao da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski kada govori o tome poteže argument da tako nešto nije moguće jer je on Jevrejin.

"On iznosi argument: kako je moguće da kod njih postoji nacifikacija, kad je on Jevrejin. Možda grešim, ali i Adolf Hitler je imao jevrejske krvi. To apsolutno ništa ne znači. Mudri jevrejski narod kaže da su najvatreniji antisemiti, po pravilu, Jevreji. Što kažu kod nas: U svakom žitu ima kukolja", rekao je Lavrov.

Izraelski ministar spoljnih poslova Jair Lapid kaže da je to neoprostiva i uznemiravajuća izjava i velika istorijska greška.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala