- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Evropska komisija optužila „Epl“ za zloupotrebu položaja na tržištu

© Flickr / AndyEpl
Epl - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
Evropska komisija optužila je kompaniju „Epl“ da zloupotrebljava svoj dominantni tržišni položaj u domenu beskontaktnog plaćanja, jer onemogućava svojim konkurentima pristup bežičnoj tehnologiji NFC preko koje se uspostavlja komunikaciju između ličnog mobilnog uređaja i terminala za plaćanje u prodavnicama.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Agencija HINA prenosi da je EK u junu 2020. godine otvorila istragu s ciljem da se utvrdi da li „Epl“ krši norme tržišnog nadmetanja nudeći korisnicima „Epl Pej“, aplikaciju za beskontaktno plaćanje.
U preliminarnom izveštaju EK, navodi se da je utvrđena zloupotreba dominantnog položaja na tržištu, ali Komisija za sada ne preduzima nikakve mere protiv kompanije „Epl“ dok se ne potvrde preliminarni nalazi.
Korisnici uređaja „Epla“, mobilnih telefona i pametnih satova mogu beskontaktno da plaćaju samo preko aplikacije „Epl Pej“, čime se onemogućava korišćenje konkurentskih aplikacija, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala