- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanac stao uz Ruse i Đokovića protiv odluke Vimbldona

© AP Photo / Seth WenigEndi Mari na US openu
Endi Mari na US openu - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
Ne spušta se prašina zbog odluke Vimbldona da zabrani učešće teniserima iz Rusije i Belorusije na trećem Grend slemu u sezoni. Posle Novaka Đokovića i brojnih drugih sportista, glas je digao i najbolji teniser iz Velike Britanije Endi Mari koji je poručio da ne podržava takav potez organizatora.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nije baš bilo za očekivati da će Mari „udariti“ na svoje i da će podići glas i osuditi takvu odluku Vimlbodona, ali se dogodilo.
„Ne podržavam zabranu ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama. Smernice Vlade Velike Britanije nisu bile od pomoći. Moje razumevanje smernica je bilo da Rusi i Belorusi mogu da igraju ukoliko potpišu izjavu da su protiv rata i ruskog režima. Nisam uopšte siguran koliko bih se osećao prijatno da se nešto desi nekom od igrača ili njihovim porodicama“, istakao je nekadašnji svetski broj jedan.
Mari je otkrio da je pričao sa pojedinim ruskim teniserima zbog nepravde koju trenutno proživljavaju i činjenice da je politika ponovo duboko zarila prste u sport.
„Mislim da nema pravog odgovora. Pričao sam sa nekim ruskim igračima, ali sam razgovarao i sa nekim ukrajinskim teniserima. Žao mi je što im se to događa i žao mi je što im nije dozvoljeno da igraju. To nije fer. Ipak, znam i pojedine ljude koji rade na Vimbldonu i znam u kakvoj su situaciji bili pri donošenju ovakve odluke“, rekao je Endi.
U isto vreme kada je objavljena izjava Endija Marija u britanskim medijima se pojavio i tekst u „Ekspresu“ koji spekuliše da bi Novak Đoković, svetski broj jedan, mogao da donese odluku i da bojkotuje Vimbldon. Ipak, to su sve neproverene i nepouzdane informacije, ali provejavaju na Ostrvu.
Navijači Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Đoković započeo 368. nedelju na vrhu, Kecmanovićev plasman karijere
Najbolji teniser sveta Novak Đoković na konferenciji za medije pred Masters Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Španci u transu zbog Đokovića /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2022
SPORT
Đoković: Razgovarao sam sa Rusima, a sa ATP – nisam
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala