- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Iz „Azovstalja“ evakuisano preko 100 ljudi

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaČeličana Azovstalj u Marijupolju
Čeličana Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
S teritorije fabrike „Azovstalj“ u Marijupolju 30. aprila i 1. maja evakuisana je 101 osoba, od kojih je 32 odlučilo da ostane u Donjeckoj Narodnoj Republici, rečeno je novinarima u Ministarstvu odbrane Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U operaciji oslobađanja civila iz „Azovstalja“, organizovanoj na inicijativu predsednika Rusije Vladimira Putina, prvog dana – 30. aprila iz okolnih kuća izašlo je 25 ljudi, a s teritorije same fabrike evakuisana je 21 osoba.
„Svih 46 ljudi dobrovoljno je odlučilo da ostane u Donjeckoj Narodnoj Republici“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.
„Drugog dana operacije – 1. maja s teritorije fabrike je oslobođeno još 80 civila koje su držali ukrajinski nacionalisti. Njima su obezbeđeni prenoćište, hrana i medicinska pomoć. Jedanaestoro oslobođenih građana odlučilo je dobrovoljno da ostane u Donjeckoj Narodnoj Republici“, rečeno je u ruskom vojnom resoru.
Na teritoriju koja je pod kontrolom kijevskog režima uputilo se 69 civila, koji su povereni predstavnicima Ujedinjenih nacija i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i oni su u ovom trenutku automobilskim konvojem krenuli u pravcu grada Zaporožja.
Oružane snage Rusije osiguravaju bezbednost humanitarnog konvoja sa civilima evakuisanim iz „Azovstalja“, koji idu ka teritoriji pod kontrolom kijevskog režima.
Uništena zgrada u blizini metalurškog kombinata Azovstalj u Marijupolj - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
RUSIJA
Šta krije podzemni grad kombinata Azovstalj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala