- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: Razgovarao sam sa Rusima, a sa ATP – nisam

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, rekao je da je razgovarao sa ruskim teniserima povodom njihove zabrane nastupa na Vimbldonu, ali je istakao i da nije pričao o tome sa rukovodstvom krovne organizacije muškog tenisa, ATP.
Đoković je bio dobar domaćin ruskim teniserima tokom Srbija opena u Beogradu, koji je osvojio Andrej Rubljov i tada je izjavio da su ruski igrači dobro došli u srpsku prestonicu.
„Da, imao sam prilike da razgovaram sa nekima od Rusa u Beogradu i očigledno to nije laka pozicija, kada vam oduzmu pravo da učestvujete na jednom od najvećih turnira, ako ne i najvećem turniru na svetu. Teško je. Razumem njihovu frustraciju. ATP će analizirati celu situaciju i videti šta može da se uradi. Nisam pričao sa ljudima iz ATP, tako da nisam siguran šta će biti. Prolazeći kroz nešto slično na ličnom planu, iako nije baš isto, znam koliko je frustrirajuće kada ne možete da igrate", izjavio je Đoković.
On je naveo i da stoji pri stavu da odluka Vimbldona da zabrani učešće ruskih i beloruskih tenisera na predstojećem turniru nema njegovu podršku.
„Mislim da to nije fer, nije ispravno, ali tako je kako je. Oni su ti koji donose odluke i sada je na Savetu igrača, menadžmentu Tura da odluče sa igračima koje je najbolje rešenje za ovu situaciju, da li da zadrže poene, zaštite ih ili da oduzimaju 50 odsto poena, šta god", dodao je Novak.
Đoković je govorio i o tome šta će biti sa poenima „zabranjenih“ tenisera.
„Imali smo poslednjih nekoliko godina, zbog korone, neku redukciju poena i različite modele koji nikad pre nisu bili implementirani, kako bi se odmogućilo igračima da ne igraju ako ne žele, a da opet zadrže bodove. Čuo sam da se neki modeli opet razmatraju za ovu situaciju, ali nisam siguran šta je ispravno, a šta nije, da budem iskren. Pretpostavljam da ćemo morati da sačekamo i vidimo ishod svega. Sve je moguće, ali zaista sumnjam da neće biti dodeljivani poeni na Vimbldonu. Verovatnija je opcija o zaštiti poena za ruske i beloruske tenisere koji ne igraju", zaključio je Đoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala