- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

NATO u Italiji podigao dva lovca zbog hrvatskog aviona

© Wikipedia / Dmitry A. Mottl Jurofajter tajfun
Jurofajter tajfun - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2022
Pratite nas
Nakon što su Italijani izgubili vezu sa hrvatskim „erbasom“, iz NATO baze u Španiji poletela su dva aviona kako bi ustanovila o čemu je reč, pišu tamošnji mediji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Italijanski mediji javljaju da je kontrola leta izgubila radio-vezu s hrvatskim „erbasom 320“ nakon što je ušao u italijanski vazdušni prostor. Radilo se o letu iz Stokholma za Rim jutros u 9 sati.
Nakon što je izgubljena veza sa avionom, Centar za vazdušne operacije iz Torehona u Španiji, dao je nalog za podizanje „jurofajtera“.
Naime, u Torehonu kraj Madrida nalazi se vazduhoplovna baza NATO-a nadležna za kontrolu neba južnih zemalja Evrope, gde se sprovodila i istraga o tome ko je lansirao bespilotnu letelicu prema Zagrebu.
Kako piše „Matino“, zahvaljujući potpori sa zemlje, borbeni avioni bez problema su stigli do hrvatskog "erbasa" i izvršili sve potrebne provere. Ustanovili du da ne postoji pretnja, nakon čega su se vratili u bazu, prenosi RTS.
Nedugo nakon toga, uspostavljena je i radio-veza s avionom.
Pad letelice u Zagrebu - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
REGION
Hrvatski mediji: Na delovima drona koji je pao u Zagreb nije bilo eksploziva
Francuski višenamenski avion Rafal  - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2020
Zagreb ne odustaje od kupovine: Francuzi ponudili Hrvatskoj avione isprobane u Libiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala