- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Matvijenko: Zapadu odgovara da pogine što više Ukrajinaca

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaRazrušena zgrada u Marijupolju
Razrušena zgrada u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2022
Pratite nas
Isporučujući oružje Ukrajini, Zapad se ne brine za sudbinu građana te zemlje, već za borbu protiv Rusije, izjavila je predsedavajuća Saveta Federacije Valentina Matvijenko.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Njih nije briga za Ukrajinu, za Ukrajince, ne brinu se za sudbinu tog naroda, tih ljudi. Oni smatraju da što više Ukrajinaca pogine, to bolje za njih u borbi protiv Rusije“, rekla je Matvijenkova za televiziju „Rusija 1“.

Prema njenim rečima, nema granice nezadovoljstvu zbog takve politike.
„Iza lažnih poziva na diplomatiju oni svaki dan pumpaju Ukrajinu sve većim količinama i vrstama naoružanja. Toliko licemerno da su sve maske već pocepane, sve je jasno ko šta hoće“, ocenila je ona.

Volodin: Predsednik Ukrajine – igračka u rukama Vašingtona

Sa svoje strane, predsedavajući Državne dume Vjačeslav Volodin smatra da je Ukrajina zavisna država.
„Ukrajina nije nezavisna, predsednik je igračka u rukama Vašingtona“, rekao je Volodin za televiziju „Rusija 1“.
On je napomenuo da će Zapad nastaviti tako da se ponaša, jer mu je važno da oslabi Rusiju.
„Što se tiče Ukrajinaca, oni ih jednostavno ne smatraju ljudima. Potrošni materijal. Zbog toga će finansirati i pumpati Ukrajinu oružjem i učiniti sve da se vojne operacije izvode do poslednjeg Ukrajinca“, istakao je poslanik.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala