- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Autoput od Rume do Šapca biće završen do septembra 2023. /video/

Pratite nas
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić obišli su danas gradilište autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, na petlji Hrtkovci.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Momirović je istakao da je cilj da se do kraja septembra 2023. godine završi autoput od Rume do Šapca, „čime će Šabac postati pravi centar“, ali i da se završi brza saobraćajnica Šabac - Loznica.
Ovo je najznačajniji infrastrukturni projekat za Srem, Mačvu i Zapadnu Srbiju, jer će doneti nove investicije i podići ekonomski standard u ovom delu zemlje, rekao je ministar.
Gradilište su, s Momirovićem i Antićem, obišli i načelnik Sremskog okruga Perica Gaković, gradonačelnici Šapca Aleksandar Pajić i Loznice Vidoje Petrović, kao i predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.
„Cilj nam je da do kraja septembra 2024. godine završimo brzu saobraćajnicu od Loznice do Šapca, da povežemo najkvalitetnijom infrastrukturom Zapadnu Srbiju sa auto-putem, Koridorom 10, i tek tada možemo da pričamo da naša zemlja, Zapad Srbije, Srem i Mačva imaju najkvalitetniju infrastrukturu kakvu imaju zemlje u Zapadnoj Evropi“, istakao je Momirović.
Antić je dodao da je na tom projektu angažovano oko 450 ljudi sa više od 150 jedinica mehanizacije.
„Ključni radovi su na mostu gde se posvećuje naročita pažnja“, objasnio je Antić.
On je precizirao da su radovi realizovani na preko 78 procenata, a intenzivno se radi na deonici autoputa od Šapca prema Rumi gde se radovi izvode u dužini od oko 12 kilometara.
Radi se na osam mostova, rekao je Antić i podsetio da je dosta urađeno i na deonici brze saobraćajnice od Šapca do Loznice, uz očekivanje da će se tokom maja intenzivirati radovi, prenosi Tanjug.
Radove na autoputu Ruma - Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac - Loznica izvodi azerbejdžanska firma „Azvirt“ od 2019. godine.
Ukupna dužina deonice je 77 kilometara, od čega je auto put Ruma-Šabac, sa mostom preko Save, 22 kilometra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala