Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbi na severu na udaru, cilj je da ih proteraju ili nateraju da se pomire sa nezavisnošću

© Sputnik / Oleg IvanovSrpske trupe i oklopna vozila na putu između sela Raška i punkta Jarinje na administrativnoj liniji
Srpske trupe i oklopna vozila na putu između sela Raška i punkta Jarinje na administrativnoj liniji  - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Situacija po pitanju Kosova po nas nije dobra i nije mnogo daleko od dramatične, svakog dana se naš narod na KiM, a naročito na severu, nalazi na udaru – i obaveštajnom i političkom i ekonomskom, svakim danom sve snažnije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle prikaza „Štit 2022“.
Od susreta sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom očekujem da saslušam primedbe na ponašanje Srbije i da imam priliku da kažem stav Srbije, rekao je danas.
On je na pitanje novinara šta se može očekivati od razgovora u Berlinu gde je pozvan i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, ali i specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak rekao da nema šta dobro da se očekuje i da nema prevelika očekivanja.
„To je sve, ni lose ni dobro. Dobra prilika da ćemo imati neko vreme da iznesemo stavove, ali nećemo promeniti stav Nemačke ni oko KiM, a ni oko sankcija“, rekao je Vučić.
Ukazao je da situacija što se tiče KiM nije dobra, i da sve ide ka tome da Srbi odande budu oterani a da Srbija prizna kosovsku nezavisnost.
„Veliki sam skeptik u tom pogledu", rekao je Vučić.
On je dodao i da ima veliku strepnju ne samo zbog neodgovornosti i neozbiljnosti Kurtija, već više zbog mnogih na zapadu koji podržavaju takvu politiku.
Situacija na KiM je dramatična, a srpski narod pod snažnim pritiskom, jer mnogi situaciju u Ukrajini hoće da iskoriste da bi uticali na Srbe da nešto prihvate.
„Nemamo šta dobro od razgovora o KiM da očekujemo jer i ne razgovaramo, ne svojom željom već željom onih koji ne žele da primene ni ono što su potpisali pre devet godina. Niko njih i ne tera, ali teraju nas, od tablica do svega drugog sto je sporedno u Briselskom sporazumu. A ono što je važno i ne pominju ili daju objašnjenje da će se o tome govoriti nekada“, naveo je Vučić, prenosi Tanjug.
On je ocenio da je u pitanju pokusaj da se završi posao, da se Srbi sa KiM proteraju ili nateraju da prihvate nezavisnost i da Srbija prizna nezavisnost.
„To ne možemo da ispunimo. Veliki sam skeptik, iako podržavam stvarni dijalog. Danas sa Kurtijem taj dijalog ne postoji“, ocenio je Vučić i dodao i da je vreme naređivanja prošlo.
Aleksandar Vučić, Milorad Dodik i Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
SRBIJA
Vučić o sankcijama Rusiji: Srbija je donela svoje zaključke, sa Marfijem nisam pričao o tome
Aleksandar Vučić u obilasku jedinica Vojske Srbije na aerodromu Batajnica - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
SRBIJA
Vučić: Srbija jača avijaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala