- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Vanredno stanje u Ekvadoru, vojska na ulicama

Vojska Ekvadora - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Predsednik Ekvadora Giljermo Laso proglasio je 60-dnevno vanredno stanje, koje uključuje policijski čas u nekim oblastima i raspoređivanje hiljada pripadnika bezbednosnih snaga, u tri od 24 provincije zemlje, navodeći kao razlog porast kriminala.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Oko 9.000 pripadnika policije i vojske će patrolirati ulicama tokom vanrednog stanja, dok će u pojedinim mestima biti na snazi policijski čas od 23 sata do 5 časova ujutro, precizirale su vlasti, navodi Rojters.
To je drugi put da je Laso proglasio vanredno stanje da bi se suprotstavio nasilju koje je poraslo od kraja prošle godine u Ekvadoru, a vlasti za ovu situaciju krive bande koje krijumčare drogu i ovu zemlju koriste kao tranzitnu tačku za izvoz narkotika u SAD i Evropu.
Vanredno stanje koje je predsednik Ekvadora uveo u oktobru naišlo je na kritike Ustavnog suda, koji je prepolovio njegovo trajanje na 30 dana i saopštio da vojska može samo da pruža podršku u policijskim operacijama, podsetila je britanska agencija, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala