- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Poljskoj zbog sankcija može da eksplodira oko 500 vagona gasa

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja postrojenja "NOVATEK-Murmansk" u Belokamenki, Murmanska oblast
Izgradnja postrojenja NOVATEK-Murmansk u Belokamenki, Murmanska oblast - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Postoji opasnost da u Poljskoj eksplodira oko 500 vagona tečnog prirodnog gasa zbog sankcija koje su uvedene protiv podružnice ruske kompanije „Novatek“ – „Novatek grin enerdži“, saopštila je kompanija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Značajna i veoma realna opasnost povezana je sa tim što je kompanija lišena kontrole i uskraćena joj je mogućnost daljeg transporta i istovara oko 500 železničkih vagona tečnog prirodnog gasa koji su legalno ušli na poljsku teritoriju. Zbog fizičko-hemijskih svojstava tečnog gasa u slučaju dugotrajnog zadržavanja vagona na putevima, rasta spoljne temperature i istovremeno povećanja pritiska gasa u vagonima može doći do ispuštanja gasa u atmosferu i do zapaljivanja, što će prouzrokovati jak požar, težak za gašenje“, navodi se u saopštenju.

U vezi sa navedenim, „Novatek grin enerdži“ smatra da je „neophodno odmah preduzeti mere kako bi oko 40 miliona litara gasa propan-butana koji je akumuliran u železničkim cisternama brzo i bezbedno stigao do terminala“.
„Očigledno je da zbog uvedenih sankcija kompanija 'Novatek grin enerdži' ne može ništa da preduzme u vezi s tim“, saopštila je kompanija.
Pre nekoliko dana Poljska je uvela sankcije protiv 50 ruskih fizičkih i pravnih lica, među kojima su i „Gasprom“, „Novatek“ i „Akron“. Zbog toga je u Poljskoj nekoliko desetina rejona ostalo bez tečnog gasa koje je snabdevala gorivom kompanija „Novatek grin enerdži“.
Ruska ambasada u Varšavi - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
RUSIJA
Ruski ambasador: U Poljskoj nije bezbedno pričati o posledicama odbacivanja ruskog gasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala