- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Duma poručuje Evropi: Pokušajte da proživite bez Rusije bar godinu

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaZastava Evropske unije
Zastava Evropske unije - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da je odluka Moskve da se obustave isporuke ruskog gasa pojedinim zemljama u Evropi – ispravna.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ispravna odluka. Takve mere treba preduzeti protiv neprijateljskih zemalja“, rekao je Volodin, istakavši da se sve više država dogovara sa Rusijom da plaćaju gas u rubljama.

Po njegovim rečima, u Evropskoj uniji su navikli da žive na račun drugih: prvo na račun kolonija, a sada bi „Rusija trebalo da ih greje“.

„Nama cinično govore: 'Za sedam godina ćemo odustati od ruskog gasa'. Imamo pravo da odgovorimo: 'Zašto da čekamo? Ako odustajete od strateških odnosa, proživite bez Rusije bar godinu dana'“, rekao je Volodin.

Ranije je ruska kompanija „Gasprom“ u potpunosti obustavila isporuke gasa kompanijama 'Bulgargaz' (Bugarska) i 'PGNIG' (Poljska) zbog odbijanja da pređu na novi sistem plaćanja gasa – u rubljama.
Novac - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
EKONOMIJA
EK odobrila: Evropske kompanije mogu da plaćaju gas u rubljama bez kršenja sankcija Moskvi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala