- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Tokom dana uništeno više od 200 ukrajinskih ekstremista i oboren avion Su-25

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuska garda u Hersonskoj oblasti
Ruska garda u Hersonskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Ruska avijacija uništila je tokom dana više od 200 ukrajinskih ekstremista i 23 jedinica oklopne tehnike ukrajinske vojske, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.
Kako je precizirao, uništena su dva komandna centra, devet lokacija sa ljudstvom i tehnikom, kao i pet skladišta municije i goriva.
Konašenkov je rekao i da je tokom dana visokopreciznim raketama uništeno još 17 vojnih objekata u Ukrajini – osam lokacija gde su bili bazirani vojnici i tehnika, pet lokacija sa artiljerijama i višecevnim bacačima raketa, kao i dve baze. Raketama je uništeno i skladište municije za raketno-artiljerijsko naoružanje i to u Dnjepropetrovskoj oblasti.
Sa druge strane, naveo je ruski general, ruski sistemi protivvazduhoplovne odbrane oborile su ukrajinski avion Su-25 i dva drona, a presretnuto je i 12 projektila lasniranih iz ukrajinskog sistema „Smerč“ nad Kamenkom u Donjeckoj Narodnoj Republici.
„Ukupno je do sada uništeno skoro 1.200 ukrajinskih artiljerijskih baterija, 143 aviona, 112 helikoptera, 660 bespilotnih letelica, 279 raketnih kompleksa, 2.678 tenkova u drugih oklopnih vozila i 2.503 jedinice motorizovane vojne tehnike“, dodao je Konašenkov.
Uništena stambena zgrada u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
RUSIJA
UŽIVO Kaznene racije nad civilima zbog proruskih stavova, granatirana zgrada kao provokacija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala